Het gemiddelde aantal bedpartners van Nederlandse mannen

Intiem door Lien

Je eigen bodycount weet je natuurlijk, en die van je vriendinnen misschien ook. Maar met hoeveel mensen delen mannen de lakens eigenlijk? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het gemiddelde aantal valt veel lager uit dan je zou denken.

Gemiddelde aantal bedpartners ter wereld

Onderzoekscentrum Manual heeft uitgebreid onderzocht wat het gemiddelde aantal bedpartners van mannen is. Dit leverde opvallende conclusies op. Data uit 35 landen wijst uit dat mannen in Turkije, Australië en Nieuw-Zeeland met de meeste mensen de lakens hebben gedeeld. In deze landen hebben mannen zo’n 13 à 14 verschillende bedpartners aan de haak geslagen. Staan Nederlanders dan op de vierde plek? Nope, bij lange na niet. Eerst maar even naar de landen met de laagste aantallen: dat zijn China en India. Zij kunnen op één hand tellen, ze zouden namelijk met 3 mensen het bed delen in hun leven. Dat is dan weer een groot verschil met de aantallen van Turkije, Australië en Nieuw-Zeeland.

Gemiddelde aantal bedpartners in Nederland

Dan zijn we nu natuurlijk benieuwd op welke plek Nederland is geëindigd. En zoals je al weet is de top drie ‘m niet geworden. Wat spookt de gemiddelde Nederlander dan uit? Nou, not too much. Het verlossende antwoord: Nederland staat op plek 26 van de 35. De gemiddelde Nederlandse man heeft 7 bedpartners in zijn leven. In tegenstelling van wat vaak gedacht wordt over Hollandse mannen, valt dit aantal veel lager uit dan je zou denken. Het verschil met onze buurlanden is niet zo groot. De West-Europese landen staan vrij laag op de lijst: in Frankrijk zijn het er 8 en Duitsland en Spanje staan nog ietsje lager met een aantal van 6.

Ook interessant: dit zijn de datingtrends van voorjaar 2023