Masturberen tijdens je menstruatie is wél een goed idee (en dit is waarom)

Intiem door Maya Luz

Laten we eerlijk zijn, de meeste vrouwen masturberen. Sommige dames doen het regelmatig, anderen wat minder vaak. Maar de meeste van ons doen het waarschijnlijk niet terwijl we ongesteld zijn. Dat klinkt misschien als een slecht idee, maar het is juist goed om te doen! Dit is waarom.

Lees ook: Een spiraal laten plaatsen: zo gaat het in z'n werk

Orgasmes helpen goed tegen kramp

Ongesteld zijn is alles behalve leuk. Je hebt last van kramp en dat is ontzettend vervelend. Maar wist je dat masturberen tijdens je menstruatie kan helpen om de pijn te verlichten? Wanneer je klaarkomt, stroomt er meer bloed naar je geslachtsdeel. En daarmee bedoelen we niet het bloed dat je verliest tijdens je menstruatie. Wanneer je bloedsomloop in dit gedeelte van je lichaam toeneemt, kan dit een hoop pijn wegnemen. Het kan ook helpen tegen hoofdpijn!

Je valt makkelijker in slaap

Masturberen helpt je ontspannen. Als jij iemand bent die slecht slaapt tijdens je menstruatie, kan dit een oplossing bieden. In dat geval kan je het beste masturberen voordat je naar bed gaat. Een beetje seksuele spanning loslaten voordat je gaat slapen kan ervoor zorgen dat je zodra je eenmaal in bed ligt, dat je direct in dromenland bent.

Je orgasmes zijn intenser en langer

Tijdens je menstruatie is je vulva een beetje opgezet. Daarnaast is ze ook wat gevoeliger dan normaal. Dit heeft te maken met een toegenomen bloedstroom en verschillende hormonen. Tijdens je menstruatie heb je meer testosteron in je lijf en daardoor neemt je libido toe. Dit is dus waarom je tijdens je menstruatie soms extra veel zin hebt in seks, en waarom je orgasmes intenser zijn.

Het is een vorm van self-care

Tot slot is masturberen een vorm van self-care. Het zou gek zijn als je hiermee zou moeten stoppen door je menstruatie. Als je er behoefte aan hebt, zou je het jezelf niet moeten ontzeggen doordat je menstrueert. Er zijn verschillende manieren waarop je gewoon kunt masturberen zonder dat het een bloody mess wordt. Je kunt bijvoorbeeld masturberen met een menstruatiecup of tampon in. Focus je tijdens het masturberen op je clitoris en gebruik hiervoor je vingers of een speeltje. Als je bang bent om toch te lekken, kun je een handdoekje onder jezelf neerleggen. Je kunt er ook voor kiezen om onder de douche te masturberen. En mocht je een partner hebben die seks hebben tijdens je menstruatie helemaal geen probleem vindt, dan is dit natuurlijk ook een hele fijne optie.

Lees ook: Welke van de vier hechtingsstijlen heb jij?