De leukste dingen om te doen tijdens Pasen

Vrije tijd door Juliët

Happy Easter! Pasen staat voor de deur en dit betekent een lang weekend waarin je veel leuke activiteiten kunt doen. Ga jij met de kids op paaseieren jacht of ga jij gewoon lekker brunchen met de familie? Naast activiteiten zijn er ook nog allerlei evenementen die je kunt bezoeken. Er zijn in ieder geval genoeg dingen om te doen. Wij kunnen niet wachten!

 

Dingen om te doen

Tijdens Pasen zijn er genoeg dingen die je thuis kunt doen, maar ook buiten het huis om het Paasweekend extra speciaal te maken
 

1. Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken is iets dat je tijdens Pasen niet kunt overslaan. Je kunt dit doen met jong en oud en het is hartstikke gezellig. Om een extra draai aan te geven, kun je er ook nog voor kiezen om opdrachten te verzinnen bij elk gevonden paasei. Of je maakt een aantal hints voor de zoektocht. Eenmaal gevonden, kun je lekker genieten van de eitjes. Wie houdt er nou niet van chocolade?
 

2. Paasontbijt-brunch

Leef je uit tijdens het Paasontbijt of brunch. Zet alles op tafel wat je maar op tafel wilt hebben, want ja met Pasen heb je dingen die je anders niet hebt. Gezellig met de familie eieren eten. Of ja eten, ik denk dat het eerder een wedstrijd gaat worden. Wie kan de meeste eieren op? Het is in ieder geval hartstikke leuk en ook nog eens heel lekker. 
 

3. Palmpaasstok maken

Voor de kids is het hartstikke leuk om een Palmpaasstok te maken. Hij ziet er niet alleen fantastisch uit, maar zit ook nog eens vol lekkere dingen. Een activiteit die je gezellig thuis kunt doen! De stok bestaat uit een aantal vaste onderdelen, omdat hier een bepaalde betekenis aanzit. Wees lekker creatief. 
 

4. Paaskermis

Ja ook tijdens Pasen kun je lekker buiten de deur wat doen met elkaar. Wat dacht je van een Paaskermis? Ieder jaar vindt er in Deventer en Enschede een Paaskermis plaats. Maar wees niet getreurd, in nog veel meer steden is er wat te doen. De hele dag door is er een entertainmentprogramma en er staan wel meer dan 30 attracties. Ook mogen de eetkraampjes niet ontbreken. Klinkt harstikke gezelllig toch?
 

5. Festivals

Festivals mogen ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Door het hele land zijn er verschillende feestjes en festivals die je kunt bezoeken. Van tentfeesten tot de grotere festivals als Paaspop. Lekker feesten met elkaar. Daar houden we van! 
 

6. Paasvuur 

Tijdens Pasen kun je gezellig met elkaar het Paasvuur bezoeken. Die mega hoge stapel zie je vaak uit de verte al branden. Door het hele land zijn er verschillende plekken waar je heen kunt gaan. Deze traditionele activiteit maakt Pasen toch wel extra bijzonder. 

 

via GIPHY