Deze lekkernijen zijn perfect voor Pasen

Eten door Juliët

Het is bijna Pasen, dus we mogen weer genieten van heerlijke lekkernijen. Tenminste, wij zijn er dol op. Wat dacht je van fudge met paaseitjes of heerlijke paaskoekjes? Het kan niet gek genoeg. Deze recepten zijn niet alleen heel eenvoudig te maken, maar staan ook nog eens hartstikke leuk als versiering op tafel. Kan jij ook niet wachten? Lees gauw verder!

 

Lekkernijen Pasen

1. Chocolade-croissantkrans Pasen

Vier Pasen met deze heerlijke Paaskrans. Eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker.

 

Ingrediënten voor 8 personen

  • 350 gram verse croissantdeeg 
  • 150 gram hazelnootpasta
  • Chocolade paaseitjes (stuk of 8)
  • Aardbeien (stuk of 8)
  • Bakpapier
  • Taartplateau
     

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en begin met het uitrollen van het croissantdeeg. Zorg ervoor dat de lange kant van het deeg naar je toe ligt. Druk alle stippellijntjes dicht, zodat je een groot stuk hebt. 
  2. Het deeg besmeer je met hazelnootpasta en zorg dat je bij de rand 2 cm overhoudt. Rol het deeg vervolgens op vanaf de lange kant. Aan beide uiteinden snijd je 2 cm af (dit gedeelte wordt niet gebruikt). Het deegrol snijd je in 16 gelijke rolletjes.
  3. De rolletjes kunnen nu op de bakplaat. Leg ze met de snijkant naar boven en dicht tegen elkaar. Doe dit in een vorm van een krans op een bakpapier beklede bakplaat. Bak de krans in 15-20 gaar. 
  4. Laat de krans 30 minuten afkoelen en leg hem vervolgens op een taartplateau. Nu is het tijd om de krans te versieren. Gebruik hiervoor de paaseitjes en de aardbeien. 

 

2. Paaskoekjes

Deze knapperige koekjes heb je binnen no-time op tafel. Versier de koekjes met glazuur en een paar vrolijke sprinkles. Jij bent klaar voor Pasen.

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 200 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram boter
  • 1 eetlepel koud water
  • Poedersuiker
  • Sprinkles
  • Kleurstof

Benodigdheden

  • Paas koekjes uitstekers
  • Bakplaat en bakpapier
  • Mixer

Bereidingswijze

  1. De bloem, suiker en vanillesuiker kunnen in een kom. Vervolgens voeg je de boter in blokjes toe samen met de eidooier. Mix dit tot een kruimelig geheel. Voeg een eetlepel water toe en kneed het deeg tot een stevige bal. Zodra de bal te droog is dan kan er wat water bij en als die plakkerig is, dan wat bloem. 
  2. Wikkel het deeg goed in een stuk plasticfolie en leg dit voor een halfuurtje in de koelkast. Bij koud deeg is het namelijk zo dat het koekje knapperige wordt en dat het makkelijker te bewerken is.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Het is nu tijd om het deeg uit de folie te halen. Bebloem de ondergrond en rol het deeg extra goed uit met een deegroller. Met de vormpjes steek je wat paas vormpjes uit. Leg deze op de bakplaat. Het is handig om wat extra ruimte tussen de koekjes te houden. 
  4. De koekjes bak je in 15 minuten goudbruin. Zodra de koekjes klaar zijn, laat je ze op de bakplaat afkoelen. 
  5. Voor het glazuur meng je wat poedersuiker met wat water. Dit kun je eventueel mengen met wat kleurstof. Wel zo leuk natuurlijk. Besmeer de koekjes met dit glazuur en bestrooi met sprinkles. Smullen maar tijdens Pasen!

3. Fudge met paaseitjes

Deze traktatie is toch te leuk? Fudge gemaakt van witte chocolade en melk chocolade. Ga los met de versiering. Van paaseitjes tot paashaasjes. Geniet lekker met Pasen!

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram melk chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Versiering: paaseitjes, paashaasjes en paaskoekjes etc.

Bereidingswijze

  1. Breek de melk chocolade en de witte chocolade in kleine stukjes, zodat deze sneller smelten. We beginnen met de melkchocolade. Neem een pannetje en schenk daar de helft van de gecondenseerde melk in. Verwarm dit pannetje op laag vuur tot de stukjes chocolade zijn gesmolten. Roer dit af en toe even goed door. 
  2. Pak een ovenschaal en leg hier wat bakpapier in. Zodra de chocolade gesmolten is, schenk je dit mengsel gelijkmatig over de bakplaat. Met een pannenlikker kun je alle restanten uit de bakplaat krijgen. Zet vervolgens de bakplaat in de koelkast, zodat de chocolade alvast wat harder kan worden. 
  3. Herhaal deze stappen ook bij de witte chocolade. Zodra de witte chocolade gesmolten is, schenk je dit bij de melk chocolade en meng je dit met elkaar. Laat de chocolade iets afkoelen. Nu kan de fudge versiert worden. Zet de fudge vervolgens voor 2 uur in de koelkast. 
  4. Voor een leuk pastelkleurtje, kun je wat kleurstof bij de witte chocolade toevoegen. Zorg er verder voor dat de versiering goed verspreid is over de fudge, want anders wordt aansnijden wat lastiger. Het is tijd om Pasen te vieren!

 

 

 

Bron: Boodschappen.nl, Ah.nl en Leukerecepten.nl Beeld: iStock