Dit zijn de beste yogamatjes om in te investeren voor je thuis work-outs

Sport & gezondheid door Maya Luz

Ben jij geen fan van de gym en sport je hierdoor liever thuis? Dat snappen wij helemaal! Als je graag thuis je work-outs doet, heb je een aantal tools nodig. Maar misschien wel de belangrijkste tool voor je home work-outs, is een goede yogamatje. Dit zijn de beste yogamatjes om in te investeren voor je work-outs thuis.

Lees ook: Met deze tips wordt sporten tijdens je menstruatie fijner

Liforme Yoga Mat

Als je graag goed wil investeren in een goed matje, is dit de perfecte optie voor jou. Dit matje is misschien aan de meer prijzige kant, maar hij is iedere cent zeker waard. De mat is dik en schokdempend zodat jij alles kunt doen op het matje zonder dat dit pijn doet aan je handen of voeten. Daarnaast droogt het matje snel op wanneer deze nat wordt. Dit maakt hem geschikt voor zelfs de meest zweterige work-outs.

Liforme Yoga mat - 185 cm x 68 cm x 0,4 cm - Groen - €135,-

Manduka Black Pro Magic Yogamat

De volgende mat op ons lijstje is ook zeker een investering. Maar ook deze is de investering waard. Dit dikke matje geeft jouw lichaam alle ondersteuning die het nodig heeft tijdens zware work-outs of uitdagende yogasessies. Daarnaast is dit matje geschikt voor Hot Yoga! Ook is dit matje erg duurzaam en gemaakt zonder latex. Dit maakt het matje volledig allergieproof.

Manduka Black Pro Magic - yogamat - 180 cm x 66 cm x 0,6 cm - Paars - €133,90

YoZenga Kurk Yogamat

Als jij op zoek bent naar een matje dat gemaakt is van een meer duurzaam materiaal, dan is dit het matje voor jou. De mat is van kurk gemaakt en is daardoor erg duurzaam en milieuvriendelijk. De mat is vier millimeter dik wat hem geschikt maakt voor alle soorten yoga en at home work-outs. Daarnaast heeft dit matje uitstekende anti-slip. 

YoZenga Premium yoga mat natuurlijk kurk Chakra | inclusief gratis draagriem - €49,95

LifeGoods Yogamat

Voor de meiden die op zoek zijn naar een budgetproof optie, is er deze yogamat van LifeGoods. Deze mat is te verkrijgen in vier verschillende kleuren en is zes millimeter dik. Het materiaal waarvan deze mat gemaakt is, is vrij van latex en rubber en is dus geschikt voor de sporters met een allergie. En ook dit matje heeft erg fijne anti-slip.

LifeGoods Yogamat - 61x183x0,6cm - Draagriem - Extra Dik - Zwart/Grijs - €19,99

Lotus Yogamat met Maandesign

Wil jij een matje dat niet alleen functioneel is, maar er ook mooi uitziet? Dan is dit lavendelpaarse matje van Lotus ideaal. Deze mat is extra dik om jouw work-outs te ondersteunen. De mat heeft een schattig maandesign waardoor jouw matje een leuke toevoeging wordt aan jouw interieur. Door het design is dit matje misschien ook wel geschikt voor manifestaties en meditaties!

Yogamat sticky extra dik moon lavendelpaars - Lotus - 6 mm - €38,95

Lees ook: 5x mythes die je niet moet geloven als je begint met sporten