Say what? Pizza is een gezonder ontbijt dan meeste ontbijtgranen

Eten door Jennifer

Misschien houd jij ook weleens stukjes pizza over. Hoe lekker de pizza is, soms krijg je het gewoon niet op. Vaak wordt de pizza dan de volgende ochtend opgegeten als ontbijt. Lekker makkelijk, toch? Alleen lijkt het niet erg gezond. Al blijkt het nu toch gezonder dan je denkt!

Lees ook: Morning: dit zijn de lekkerste ontbijtjes to go

Pizza als ontbijt: hoe gezond is dat?

Op sommige ochtenden heb je geen zin om uitgebreid te ontbijten. Misschien word je eens wakker met een kater en heb je eigenlijk direct behoefte aan een vette hap. In eerste instantie denk je dat het hartstikke ongezond is, maar eigenlijk mag je op zo’n moment best de pizzakoerier bellen. Volgens voedingsexpert Chelsey Amer is een pizzapunt namelijk een gezonder ontbijt dan een bordje havermout, zo vertelt ze aan The Daily Meal. Wait, wat?

Minder snel trek

Oké, een kom ontbijtgranen (met volle melk) bevat bijna net zo veel calorieën als de gemiddelde pizzapunt. Toch is de pizza een betere optie voor je ochtendmaaltijd dan ontbijtgranen. De pizza heeft namelijk meer proteïnen dan ontbijtgranen, waardoor je minder snel trek krijgt. Daarnaast zit er in een pizzapunt meer vet en veel minder suiker dan de meeste ontbijtgranen. Hierdoor krijg je ’s ochtends geen suikerdip, waardoor je minder tussendoortjes nodig hebt. Dat maakt de pizza dan toch net wat gezonder!

Niet elke dag pizza

Helaas moeten we alle pizza lovers nu wel teleurstellen. Het is namelijk niet de bedoeling, dat je elke dag start met een pizzapunt. Zo gezond is pizza nou ook weer niet. Er zijn nog altijd voedzamere ontbijten die nog beter zijn, zoals een volkoren boterham met kipfilet. Wel is pizza dus een meer gebalanceerde maaltijd dan je kommetje ontbijtgranen vol suiker. Voel je dus niet meteen schuldig als je die ene ochtend in de week, na een avondje stappen, een grote pizza bestelt.

Lees ook: Snelle lunch: zo maak je in drie minuten de lekkerste pizza in een mok