Snelle lunch: zo maak je in drie minuten de lekkerste pizza in een mok

Eten door Anne-Fleur

Als er iets is waar je ons elke nacht wel voor wakker zou mogen maken, dan is het wel voor een lekker stuk pizza. Of er nu zestig verschillende kazen op zitten, misschien wel een stukje ananas en ham, of gewoon simpele salami: pizza is a way of life. Niet de gezondste, maar goed, dat trainen we er later wel weer af. Kun je eigenlijk niet wachten tot het avondeten met een pizzaatje? We've come to rescue, want we hebben hieronder het recept voor de lekkerste snelle lunch óóit, namelijk: pizza in een mok. 

Pizza in een mok

Een aantal jaar terug was de grote hit mug cake, waarbij je een kleine muffin kon bakken in, jawel, een mok. Wat blijkt? Ditzelfde fenomeen kunnen we dus ook prima gebruiken voor het maken van een heerlijke mok pizza. Klinkt ons als muziek in de oren. En wat nog beter klinkt, is dat deze mini-pizza ook gewoon in ongeveer drie minuten te maken is. Zó maak je het. 

Ingrediënten

  • 4 eetlepels meel
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje baking soda
  • Snufje zout
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatensaus
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 5 kleine plakjes pepperoni 
  • Een halve theelepel Italiaanse kruiden
  • Voor extra spice: andere groenten die je lekker vindt op je pizza

Zo maak je de pizza in mok

Naast dat het maken van deze pizza heel snel gaat, is het ook nog eens appeltje-eitje om in elkaar te flansen. Zo doe je dat:

1. Mix de meel, olijfolie, bakpoeder, zout en baking soda met elkaar in een mok. Kies hierbij wel voor een mok die geschikt is voor in de magnetron.

2. Daarna voeg je de melk toe en mix je het mengseltje tot een geheel. 

3. Vervolgens giet je daar de tomatensaus op, maar let goed op: niet roeren! 

4. Verdeel dan de geraspte kaas en pepperoni en Italiaanse kruiden. Als je nog voor groenten en dergelijke hebt gekozen, drapeer je die ook in je mok.  

5. Als laatste doe je de pizzamok één minuut en ongeveer twintig seconden in de magnetron. Na de piep kun je zelf kijken of 'ie nog wat langer kan of dat 'ie eigenlijk al helemaal perfect is. Eet smakelijk!