Zo stel je je telefoon in voor een betere nachtrust

Sport & gezondheid door Chloe

We weten allemaal dat het onze nachtrust niet veel goeds doet als we met onze telefoon naar bed gaan. Toch voelt het als een onmogelijke optie om je telefoon in een andere kamer te leggen gedurende de nacht. Het is tenslotte ook je wekker. Gelukkig zijn er een aantal instellingen die ervoor zorgen dat je toch beter in slaap valt.

Blauw licht

Deze zag je waarschijnlijk wel aankomen. Het is inmiddels wel bekend dat blauw licht ervoor kan zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Dat komt omdat dit licht ook in zonlicht zit. Hierdoor raakt je biologische klok dus in de war, waardoor inslapen lastiger gaat. Filter daarom het blauwe licht in je smartphone. Op de meeste telefoons kan je dit gewoon instellen en anders zijn er ook apps die je kunt downloaden. Schakel dit filter in zodra het buiten donker is. De eerste minuten zal je misschien even moeten wennen aan de kleuren, maar je zal al snel geen verschil meer zien.

Scherm minder fel

Nu we het toch over licht hebben, is er nog iets wat je kan doen voor een betere nachtrust. Als het donker is in je kamer en je verder geen lichten aan hebt, zorg dan dat je je scherm op de donkerste modus hebt staan. Zo kunnen je ogen makkelijker wennen aan dat het donker wordt. Van lichtbronnen blijf je namelijk alert en dus wakker. Daarbij zal je ook niet verblind worden als je 's nachts wakker wordt en even op je telefoon wilt kijken hoe laat het is.

Bedtijd of niet storen

Bijna iedere telefoon heeft tegenwoordig wel een bedtijd-modus. Er wordt dan aangegeven wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Vanaf dit moment zullen er ook minder meldingen binnenkomen waardoor je minder wordt afgeleid. Vaak kan je deze instellingen nog personaliseren. Heb je deze instelling niet op je telefoon? Gebruik dan de niet storen modus. Ook dan zullen er geen meldingen meer binnenkomen.