Even geen zin in koffie: van deze voedingsmiddelen krijg jij ook een energieboost

Eten door Maya Luz

Als je behoefte hebt aan wat meer energie, rijk je vaak al snel naar je koffiezetapparaat. Koffie is voor veel mensen een echte lifesaver. Door de caffeïne in koffie krijg je energie. Maar als je geen koffieliefhebber bent of de koffie even zat bent, kun je ook op andere manieren energie krijgen. Dit zijn andere voedingsmiddelen die jou een energieboost geven, plus tips over hoe je ze kunt toevoegen aan jouw ontbijt om je dag energie in te blazen.

Lees ook: Klassieker: burenruzie tussen Conny en Tilly over 'kouwe pannenkoeken' (VIDEO)

Havermout

Havermout eten is een simpele en effectieve om je lichaam een energieboost te geven. Het is een koolhydraatrijk voedingsmiddel dat je lichaam snel om kan zetten naar energie. Daarnaast zit havermout ook vol met goede vitamines en mineralen die gezond zijn voor ons lichaam. De hoeveelheid vitamine B en ijzer in havermout ondersteunen jouw lichaam bij het creëren van meer energie.

Banaan

Banenen zijn een goede bron van kalium en vitamine B6. Deze voedingsstoffen zijn top om jouw dag mee te beginnen. Ze geven je een fijne energieboost die jou goed wakker maken in de ochtend. Verwerk daarom een banaan in je ontbijtje om je dag goed te beginnen. Je kunt ze bijvoorbeeld in smoothies doen of je kunt heerlijke bananen pannenkoekjes maken.

Avocado

Avocado's zijn een bron van gezonde vetten. Daarnaast bevatten ze goede vezels en een mooi aantal calorieën die ervoor zorgen dat je goed vol komt te zitten. Als je genoeg gegeten hebt, zul je merken dat je een stuk meer energie hebt in de ochtend! Avocado's zijn daarnaast ook erg gezond voor je spijsvertering. Avocado toast als ontbijt? Wij zeggen doen!

Hüttenkäse

Hüttenkäse is erg rijk aan proteïne. Het bevat ook veel vitamine B12, een vitamine die je nodig hebt om je energiek te voelen. Dit maakt het een ideaal ingrediënt om toe te voegen aan je maaltijd voor wat extra energie. En door de hoge hoeveelheid proteïne is het ook perfect om te eten als energiebooster voor een work-out. Verwerk hüttenkäse in je dieet door het bijvoorbeeld te gebruiken in beslag voor pannenkoekjes. Of eet het lekker op een broodje.

Chia zaadjes

Chia zaadjes zitten vol met omega 3. Ze geven je een goede dosis energie en om dit resultaat te krijgen, hoef je er niet eens veel van te eten. Aan twee eetlepels heb je zelfs al genoeg! Deze zaadjes kunnen veel vocht opnemen, hierdoor kun je er heerlijke chia pudding mee maken, wat heerlijk is als makkelijk ontbijtje.

Eieren 

Een ei hoort erbij. Eieren zitten vol met proteïne, ijzer, vitamines en mineralen die jouw lichaam voorzien van een energieboost. Hoe je een eitje kunt verwerken in je ontbijt hoeven we je natuurlijk niet meer uit te leggen. Maar voor het geval dat: je kunt ze bakken, koken, je kunt er een omelet van maken of een roereitje!

Lees ook: Zo weet je of je een tekort aan vitamine B-12 hebt