Dit is waarom parfum bij iedereen anders ruikt

Lichaam door Chloe

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je hebt een vriendin en het valt je op dat ze een heerlijk luchtje op heeft. Wanneer je deze leent of zelf koopt ruikt hij echter niet hetzelfde. Dit komt omdat parfum bij iedereen anders ruikt. Hoe dit kan vertellen wij je in dit artikel.

Parfum ruikt bij iedereen anders

Dit wist je misschien nog niet, maar een parfum kan bij jou heel anders ruiken dan bij iemand anders. Ieder lichaam is anders en dus ruikt ook de parfum bij iedereen anders. Maar waar heeft dat nou mee te maken? Nou, daar is een simpele verklaring voor.

Verschillende factoren

Zoals we al zeiden heeft dit allemaal te maken met dat iedereen een ander lichaam heeft. Het gaat dan met name om de pH-waarde. Deze is voor iedereen natuurlijk anders, maar dat is niet het enige. Ook je hormonen zijn van invloed op hoe een parfum ruikt en ook je dieet kan een geurtje anders laten ruiken. Hierdoor worden bepaalde eigenschappen van de parfum versterkt of juist afgezwakt. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen waar je wel zelf invloed op hebt die meespelen. Denk bijvoorbeeld aan de douchegel en bodylotion die je gebruikt. Ook een droge of vette huid maakt verschil. Zoals je leest zijn er dus enorm veel factoren van invloed op hoe een parfum bij jou ruikt.

Zo kies je de juiste parfum

Goed, we kunnen dus niet afgaan op wat we lekker vonden ruiken bij een vriendin. Maar hoe weten we dan wel dat we een lekkere parfum kopen? Nou, dat is heel simpel. Niet online bestellen als je hem nog nooit hebt geprobeerd en gewoon naar de winkel gaan. Deze staat natuurlijk niet voor niets helemaal vol met testers. Spray de parfum daarom dus ook altijd gewoon op de huid en vermijd de dunne papiertjes die er altijd bij liggen. Zo weet je zeker dat je hem lekker vindt ruiken.