Beschuit met muisjes: moeder van zeven kinderen bevalt van vijfling

Mama door Elsemieke

Vince en Dominika hadden al zeven kinderen, maar kunnen zich inmiddels ouders noemen van twaalf. De Poolse Dominika is dit weekend namelijk bevallen van een vijfling. Over grote families gesproken....

Vijfling voor moeder die al zeven kinderen heeft

Je moet er maar gelukkig van worden... Dominika en Vince Clarke hebben zondag maar liefst vijf baby’s in het Krakau University Hospital in Polen op de wereld gezet. Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose en Arianna Daisy zijn echter niet de enige kids van het stel. De twee hebben namelijk al zeven kinderen... De oudste van het gezin is twaalf jaar en de jongste nog maar tien maanden oud. 

Bijzonder

Dominka heeft gelukkig niet vijf kinderen uit haar vajayjay moeten persen. De vijfling is namelijk met een keizersnede geboren. De vijfling is na zeven maanden ter wereld gebracht. “Ik voel me geweldig. Veel beter dan ik dacht. De kinderen rusten en hun toestand is stabiel: jubelt de moeder van twaalf. “Dit is niet iedereen gegeven. Zo’n zwangerschap komt eens in de 52 miljoen keer voor. De kans dat je de loterij wint is groter dan dat je een vijfling krijgt. Ik ben wiskundige, ik houd van zulke statistieken.”

Het is de tweede keer in de geschiedenis van het ziekenhuis dat er een vijfling ter wereld is gebracht. "Op zondag 12 februari na 14.00 uur hebben we een vijfling op de wereld verwelkomd", meldt het ziekenhuis op Facebook.