Review: Joolz Day 3 Marvellous Green

Mama door Michelle Bakker

Wanneer je zwanger bent, heb je genoeg aan je hoofd. Eén van de leukere dingen is het uitzoeken van een kinderwagen. Toch zijn er zoveel verschillende kinderwagens op de markt, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Joolz Day 3 in de nieuwe kleur Marvellous Green. In dit artikel zal ik uitleggen waarom ik voor de Day 3 gekozen heb en hoe deze kinderwagen mij bevalt. 

Review Joolz Day 3

Review Joolz Day 3: algemene indruk

De Joolz Day 3 wordt in losse onderdelen geleverd in een grote doos. Het in elkaar zetten van de wagen is best wel makkelijk. Zelfs met mijn 8 maanden zwanger kon ik de wagen gemakkelijk in mijn eentje in elkaar zetten. Ik woon op drie hoog, en voor mij is het belangrijk dat de wagen niet ál te zwaar zou zijn. Gelukkig is dit bij de Joolz Day 3 niet het geval: ik vind zowel het onderstel als de wieg niet zwaar en zeker goed te tillen. De kleur die ik gekozen heb is de Marvellous Green en deze ziet er in het echt misschien nog wel mooier uit als op de foto’s. De handgreep van de duwstang is in een mooie bruine kleur (leatherette) en het frame is van aluminium. Deze handgreep is verstelbaar, waardoor de kinderwagen top is voor lange mensen als ik (185 centimeters, dames en heren). Ideaal aan de Joolz Day 3 in de zomer vind ik de zonnekap dit aan de voorkant een stukje open kan. Hierdoor kan je de wagen een luchtige plek maken voor jouw kleintje.

Review Joolz Day 3: gebruik in de stad

Zoals eerder gezegd woon ik in een appartement op de derde verdieping, midden in het centrum van Amsterdam. Voor mij is het dus belangrijk dat de kinderwagen wendbaar is in de dagelijkse drukte van de hoofdstad. Allereerst is de wagen niet zwaar. Ik kan het onderstel op de eerste etage laten staan, maar de wieg moet ik alle trappen omhoog en omlaag tillen. Pittig, maar gelukkig goed te doen, ook met de baby erin. De wieg til ik aan de veiligheidsbeugel. Aan het begin vond ik dit best wel eng: je baby is immers volledig afhankelijk van jou. Inmiddels ben ik eraan gewend en vertrouw ik volledig op de stevigheid van de Joolz Day 3. Opvallend aan de Joolz Day 3 is de soepelheid waarmee de kinderwagen rijdt en draait. Hierdoor beweeg je jezelf en je baby heel gemakkelijk door drukke straatjes en smalle winkeltjes. Ook een ritje met de tram is hierdoor heel gemakkelijk. 

Review Joolz Day 3 in de stad

Review Joolz Day 3: de kinderwagen inklappen en opbergen 

Wanneer je het moet doen met een beperkt aantal vierkante meters aan woonruimte, is het fijn als je kinderwagen niet zoveel plek inneemt. De Joolz Day 3 voldoet zeker aan deze eis. Het is even een handigheidje om hem in elkaar te klappen, maar als je dit eenmaal doorhebt kost het je maar een paar seconden. Belangrijk om niet te vergeten is om de rem op de wagen te zetten, bij zowel de voor- als achterwielen. Ingeklapt neemt de Joolz Day 3 verrassend weinig ruimte in. Ik kan hem zelfs onderaan de trap in mijn appartementencomplex laten staan, en zoals je misschien al weet zijn Amsterdamse trappenhuizen vaak niet breed… Eenmaal ingeklapt is het onderstel gemakkelijk met één hand te tillen door het handvat aan de bovenkant. Ideaal: de wieg van de Joolz Day 3 past precies in een dubbel compartiment van de Ikea Pax kast! Deze berg je dus eenvoudig op, waardoor hij niet onnodig veel plek in beslag neemt. 

Review Joolz Day 3: bagageruimte

De Joolz Day 3 heeft een opbergvak onderin de kinderwagen. Deze is niet zo ruim als van z’n grotere broer de Geo, maar hier past zeker wel wat in. Toch heb ik gekozen er ook een luiertas bij aan te schaffen en deze aan de duwstang te hangen, voor extra veel opbergruimte. Onderin leg ik vaak een paraplu, regenhoes en comfortcover, zodat ik deze altijd bij me heb wanneer nodig. Overigens kun je de comfortcover ook gewoon aan de kap laten en deze oprollen en vastklikken, super handig!

Review Joolz Day 3Review Joolz Day 3

Review Joolz Day 3: extra opties

Behalve de kleur kun je de Joolz Day 3 op nog veel meer manieren zó maken dat hij helemaal aan jouw voorkeuren voldoet. Zo koos ik voor het Essentials Nest, een gemakkelijke slaapzak die precies in de wieg past. Dit scheelt een heleboel gedoe met lakentjes en dekentjes en het ziet er supercomfi uit! Als het regent heb ik de speciale Joolz regenhoes. Er bestaan ook algemene regenhoezen, maar ik vind het wel fijn dat deze helemaal aansluit op mijn Day 3 kinderwagen. Scheelt heel veel gedoe! Omdat ik uitgerekend was in juni, wist ik dat ik vooral in de zomer gebruik zou maken van de Joolz Day 3, daarom koos ik ook voor een Comfort Cover, die van je kinderwagen een heel aangenaam plekje maakt in de zon. Deze comfort cover beschermt je baby namelijk met factor 50 en houdt het felste zonlicht buiten. Én… je kleintje is een beetje afgesloten van alle drukte en hectiek die de stad vaak biedt. Overigens zie je dat ik 'm op de foto om de wieg heb gespannen, maar je kunt 'm ook om de duwbeugel spannen. Handig!

Al met al ben ik ontzettend tevreden over de Joolz Day 3. Naast het feit dat 'ie super handig in gebruik is, vind ik 'm oprecht de mooiste wagen die ik op straat gezien heb. Jaja, ik weet het, dat is een mening. Maar blijkbaar was ik niet de enige, want ik kreeg veel complimentjes! Er zijn zelfs vrouwen op straat naar me toe gekomen om te vragen wat voor kinderwagen ik heb. Hoe leuk is dat?!