Dit is de beste kinderwagen voor lange mensen

Mama door Michelle Bakker

Net als baby’s komen kinderwagens in alle soorten en maten. Ben je iets langer dan de gemiddelde vrouw, dan is het wel zo wenselijk dat je je geen hernia hoeft te bukken wanneer je met je kleintje op stap bent. De beste kinderwagen voor lange mensen: een prangend vraagstuk waar onze hoofdredacteur Michelle zich in de weken voor haar bevalling zich mee bezig heeft gehouden… welke kinderwagen kun je het beste kiezen als je lang bent?

Kinderwagen voor lange mensen

Te lage kinderwagens

Wanneer je met gemak de 180 centimeters haalt of er, net als ik, gemakkelijk overheen gaat - dan is het wel zo fijn als je een kinderwagen hebt die een beetje op maat is. Tijdens mijn zoektocht naar de perfecte kinderwagen viel me allereerst op hoeveel soorten kinderwagens er zijn, maar meteen daarna kon ik ook concluderen dat veel van deze kinderwagens niet gemaakt zijn voor vrouwen die zelfs voor Hollandse begrippen lang zijn te noemen. Op zoek dus naar een kinderwagen die wél geschikt is voor lange mensen. 

Kinderwagen voor lange mensenKinderwagen voor lange mensen

Dé kinderwagen voor lange mensen

Ik heb verschillende kinderwagens met elkaar vergeleken en kwam uiteindelijk uit bij Joolz: kinderwagens van Hollands design, dus dat voorspelt veel goeds. Joolz heeft verschillende designs: de Geo, Day en Hub. Vooral de eerste twee zijn uitermate geschikt voor als je wat langer bent. Het frame van de Geo en de Day is relatief hoog (ongeveer een meter), waardoor je niet zo diep hoeft te bukken om bij je kleintje te kunnen. Daarbij kun je de duwbeugel ook nog eens verstellen en dus hoger zetten. Dit is niet alleen handig als jij lang bent, ook voor een lange partner is het verstandig om voor een kinderwagen te kiezen die in hoogte verstelbaar is. Bij de kinderwagens van Joolz is dit gelukkig heel eenvoudig te doen.

Kinderwagen voor lange mensen

Hoog én handig

Een hoge kinderwagen voor lange mensen betekent overigens niet dat ‘ie veel ruimte in hoeft te nemen. Met name de Joolz Day 3 is verrassend gemakkelijk in te klappen en op te bergen. In een paar seconden klap je een volledig onderstel in tot een draagbaar en compact frame dat je staand op veel plekken kwijt kan. Handig als je bijvoorbeeld in de stad woont en je weinig opbergruimte tot je beschikking hebt.