Dit is waarom zoenen goed voor je is

Intiem door Juliët

Bij zoenen schiet ons hele lichaam in actie. We krijgen spontaan vlinders in onze buik en we voelen ons helemaal happy. Maar wist je dat zoenen nog veel meer voordelen met zich meebrengt?  Pak je partner nog maar eens goed vast, want wij gaan je vertellen hoe het zit. 

 

Zoenen

Zoenen is natuurlijk harstikke fijn. Het levert niet alleen kriebels in je buik op, maar nog veel meer. Het is misschien wel een hele work-out. Wij hebben alle gezondheidsvoordelen op een rijtje gezet:

 

1. Goed voor je tanden

Ja je leest het goed. Tijdens het zoenen maak je meer speeksel aan en dat zorgt ervoor dat je tanden en tandvlees gezond blijven. Bovendien worden de bacteriën van je tanden ook afgespoeld. Weg d’r mee.

 

2. Verbetert je immuunsysteem

Met zoenen wissel je bacteriën uit en zo leert je lichaam nieuwe bacteriën kennen. Ondanks dat het misschien niet heel fris klinkt, is het wel heel erg goed voor je immuunsysteem.

 

3. Minder stress en gevoel van euforie

Je lippen en tong zijn lichaamsdelen die enorm gevoelig zijn voor aanraking en temperatuur. Dit komt door de vele zenuwen die erin zitten. Tijdens het zoenen komen er stofjes vrij, namelijk endorfine en dopamine. Die geven een gevoel van geluk, genot en euforie.  Klinkt fijn toch?

 

4. Strakkere huid

Hopelijk denk je hier niet meteen aan als je gaat zoenen. Toch zou zoenen kunnen helpen bij een strakkere huid. Je traint namelijk maar liefst 34 gezichtsspieren. Poeh!

 

5. Vermindert allergische reacties

Een potje zoenen met je geliefde is een goede manier om een allergische reactie te verminderen. Denk aan bijvoorbeeld hooikoorts. De stof histamine zou na een halfuurtje zoenen afnemen. Histamine veroorzaakt niezen, een loopneus en tranende ogen. Naast hooikoorts zou ook een allergische reacties op huisstofmijt kunnen verminderen.

 

6. Calorieën verbranden

Wist je dat je met zoenen meer calorieën verbrand dan met wandelen? Met een intense zoen kun je maar liefst 26 calorieën verbranden per minuut. Met een gewone zoen ongeveer 2-6 calorieën. Dit kun je toch bijna niet geloven. Toch is het waar. Het is namelijk zo dat je met zoenen 30 verschillende spieren gebruikt. 

 

7. Vermindering rimpels

Je gezicht wordt door het zoenen een stuk elastischer, waardoor het minder snel zal gaan rimpelen. Ook stroomt er meer bloed naar je gezicht en daardoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Zeg dus maar dag tegen de rimpels.

 

8. Verlaging bloeddruk

Je lippen bestaan voor het grootste deel uit bloedvaten. Tijdens het zoenen komt er druk te staan op je lippen, waardoor het bloed wordt weggeduwd. Dit verplaatst zich weer naar andere plekken in je gezicht. je hart hoeft bijvoorbeeld minder hard te werken, waardoor je bloeddruk lager wordt.

 

9. Vermindering angstgevoelens

Heb jij wel eens last van angstgevoelens? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Door zoenen wordt er meer serotonine aangemaakt en die zorgt ervoor dat de emoties weer in balans worden gebracht. Ook komt er een liefdeshormoon vrij, namelijk oxytocine. Die stof kan je juist weer kalmeren.

 

10. Verhoging libido

De laatste uit dit rijtje is de verhoging van je libido. Deze had je denk ik al wel verwacht. Zoenen gaat vaak vooraf een intieme sessie. Wat je misschien nog niet wist is dat er een blijheids-serum wordt aangemaakt tijdens een potje zoenen. Ook komt er testosteron vrij bij zowel de mannen als vrouwen. Let's kiss.

 

via GIPHY