Meer water drinken? Deze tips maken het makkelijker

Sport & gezondheid door Angel

We weten allemaal dat die anderhalf tot twee liter water drinken van belang is. Al helemaal als je een drukke dag hebt. Veel mensen vergeten dan ook om vaak water te drinken. Wat ook wel logisch is als dit niet in je dagelijkse routine zit. Wil jij er een gewoonte van maken om meer water te drinken én aan die twee liter te komen? Volg dan deze handige tips. Het wordt een stuk gemakkelijker en het voelt minder als een opdracht. 

Lees ook: Wow! Dit doet een kop koffie nu écht met je lichaam

Meer water drinken

Om te voorkomen dat je vergeet om extra water te drinken, heb je handige tips en tricks om het alleen maar nog makkelijker te maken. Je kunt zoveel mogelijk tips volgen die voor jou van toepassing zijn in het dagelijks leven.

1. Download een water app

Tegenwoordig zijn er tal van apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel en hoe vaak je water drinkt. Je kunt vaak een melding instellen rond bepaalde tijdstippen. Denk bijvoorbeeld aan een bericht die je binnenkrijgt voor elk uur. Het werkt als een handige reminder om nog wat extra slokken van je water te nemen.

2. Vaste plek

Heb je een vaste werkplek op kantoor? Good. Om meer water te kunnen drinken, is het handig om een vaste plek voor je kan of fles water te creëren. Je zult merken dat je meer gaat drinken dan je eigenlijk van plan was.

3. Variatie

Water drinken is goed voor je, maar het is niet de bedoeling dat het saai wordt en het echt 'moet.' Om het nog leuk te houden, kun je af en toe afwisselen met thee, een smoothie of een groentesapje bijvoorbeeld. Zo drink je toch water, maar wissel je ook af met andere drankjes.

4. Begin de dag met een glas water

Het moment dat je wakker wordt, kun je een glas water drinken. Zo begin je de dag gelijk gehydrateerd. Dit heeft je lichaam ook wel nodig, want in de nacht verlies je natuurlijk (veel) zweet. Zorg dat dit een routine wordt. Op deze manier heb je je eerste glas water al binnen.

5. Maak waterijsjes

Even genoeg van de glazen water? Dan kun je altijd nog zelfgemaakte waterijsjes maken. Het is gezond en bovendien krijg je nog steeds vocht binnen.

6. Neem altijd een fles water mee

Waar je ook naar toe gaat, neem altijd een herbruikbare fles water mee. Zo kun je elk moment van de dag je water drinken en houd je makkelijker bij hoeveel liter water je precies hebt gedronken op een dag.

Tips om nog meer water te drinken: Mix & Match

Nog een handige tip voor als je water niet zo heel lekker vindt: probeer het een en ander toe te voegen! Denk aan een rode fruitmix, gember, munt of citroen. Deze tips zullen je meer dan een handje helpen om meer water te kunnen drinken.

Lees ook: 5 x waarom je de dag zou moeten beginnen met een kop groene thee