Dit zijn jouw self care regels voor 2023

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

New year, new me! En dit jaar gaan we er echt voor! Om van 2023 een mooi jaar te maken, moeten we eerst naar onszelf kijken. Wat zouden we zelf kunnen doen om meer te kunnen genieten in het nieuwe jaar? Dit zijn jouw self care regels voor het nieuwe jaar, zodat jij carefree 2023 doorkomt.

Lees ook: Pas op: dit zijn de dealbreakers van jouw love language

Zeg wat vaker ja of juist nee

Ben jij iemand die zich tegen laten houden door angst? Probeer dan in 2023 wat vaker ja te zeggen! Het kan zo goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling om eens wat vaker uit je comfort zone te stappen. Zeg bijvoorbeeld vaker ja tegen je vrienden die vragen of je meegaat met leuke uitjes. Neem wat meer risico's in het nieuwe jaar! Je kunt beter spijt hebben omdat je iets wel hebt gedaan, dan dat je spijt hebt omdat je de ervaring hebt misgelopen.

Maar als jij iemand bent die juist veel te vaak ja zegt, is het beter om wat vaker nee te zeggen in 2023. Maak er in het nieuwe jaar een doel van om minder te people pleasen. Zorg voor jezelf door keuzes te maken waar jij zelf honderd procent achter staat. Doe dingen omdat jij het graag wil, en niet omdat anderen het graag willen.

Doe minimaal één keer per week je hele skincare routine

Is het bijhouden van je skincare routine lastig voor jou? Maak er dan in 2023 een regel van om minimaal een keer per week je hele routine te doen. Plan het desnoods in! Gun jezelf een lekker spa avondje. Doe een maskertje op, ga uitgebreid douchen en verwen jezelf. De rest van de avonden kun je wegkomen met alleen reinigen en je dagcrème. Maar als jij in 2023 een mooiere huid wil, is het belangrijk om die nieuwe producten die je hebt gekocht, consistent te gaan gebruiken. 

Luister naar je lichaam

In 2023 zijn we helemaal klaar met onmogelijke diëten. Dit jaar gaan we voor onszelf zorgen door goed naar ons lichaam te luisteren. Dit houdt in dat je genoeg water drinkt, eet wanneer je honger hebt, rustdagen pakt en genoeg slaapt. Dit heeft niet alleen te invloed op je lichamelijke gezondheid, maar ook vooral op je mentale gezondheid. Door jezelf te laten eten waar je lichaam om vraagt en door genoeg te slapen, zorg je ook goed voor je mentale gezondheid, waardoor jij een stuk lekkerder in je vel gaat zitten. In 2023 zorgen we voor ons lichaam en voor onze geest.

Kom voor jezelf op

Dit jaar laten we niet meer over ons heenlopen! Als jij vastzit in vriendschappen of relaties die toxic zijn, is 2023 het jaar om de confrontatie aan te gaan. Laat mensen weten hoe hun acties jou beïnvloeden. Geef mensen consequenties voor hun gedrag. En als ze geen positieve rol meer spelen in jouw leven, dan mag je ze lekker de deur wijzen. Van jezelf houden betekent ook dat je jezelf omringt met mensen die jouw leven verrijken. Doen ze dit niet, dan verdienen ze jou niet in hun leven.

via GIPHY

Lees ook: Body shaming door je partner: zo ga je ermee om