Fashion in 2023: dit worden de trends

Mode & trends door Chloe

2022 was het jaar van de felle kleuren, uitbundige patronen en vele andere fashion trends. De meeste trends hebben we tientallen jaren terug al gezien.

Wel werden ze dit jaar in een nieuw jasje gestoken. We zijn dan ook ontzettend benieuwd naar wat 2023 ons gaat brengen. Wij hebben daarom alvast enkele trends voor je op een rijtje gezet.

Goud is here to stay

We zien goud steeds meer terug in kleding. Niet alleen in details, maar ook in stoffen. In 2023 zal goud dan ook helemaal on trend zijn. En je hoeft je niet in te houden, want hoe meer, hoe beter.

Franjes

Waar we volgend jaar ook mee te maken krijgen zijn veel details. Zo zijn franjes helemaal hot in 2023. Jassen, schoenen of zelfs truien met franjes: het kan en mag allemaal in het nieuwe jaar.

Glitters

Dat het volgend jaar dus allemaal nog uitbundiger mag is wel duidelijk. Daarom is glitter ook helemaal in volgend jaar. Hoewel glitters nu vaak alleen tijdens de feestdagen gedragen worden, is er in 2023 een reden om van iedere dag een feestje te maken.

Doorzichtige kleding

Enkele jaren terug waren sheer tops ook al helemaal in en ook in 2023 zal de doorschijnende kleding weer helemaal in zijn. Denk aan blousjes, tops en zelfs jurken.

Minimalisme

Hoewel alle bovenstaande fashion trends allesbehalve minimalistisch zijn, is toch ook dit een trend van 2023. Denk aan stijlvolle pakken in zachte kleuren en fijne stoffen.

De witte blouse

Een wit overhemd is eigenlijk nooit uit de mode geweest, maar als fashion trend van 2023 wordt er nog extra nadruk op gelegd. Je kan dit item op enorm veel verschillende manieren stylen en is daarom een musthave voor jouw garderobe.