Dit waren de meest opvallende modetrends van 2022

Mode & trends door Maya Luz

Het jaar 2022 zat vol met gebeurtenissen en trends die we nooit meer gaan vergeten. Er waren Tiktok trends, celebrity scandals en ook een hoop nieuwe (en oude) modetrends. We kijken nog eens terug op het afgelopen jaar, dit zijn de meest opvallende trends van 2022.

Lees ook: De show stelen tijdens de feestdagen? Dat doe je met deze haaraccessoires

De hoogte in met platform schoenen

In 2022 liepen we niet op stiletto's maar op platforms. We zagen het terug in de tijdloze Dr Martens, maar ook loafers, laarzen en hakken kregen een platform. Deze meer alternatieve en grungy look zagen we overal in 2022. Maar de look kon in veel verschillende stijlen toegepast worden. Zo zagen we echt alles: van schattige kleurtjes en printjes, tot edgy leer en metaal. Op het gebied van platforms, werd er geen enkele style buitengesloten.

Een silhouette met volume

In het afgelopen jaar droegen we graag kleding met een beetje drama. Je kleding hoefde niet meer strak langs je lichaam te vallen. In 2022 droegen we kleding met wat meer volume. Zo droegen we veel pofmouwtjes, schoudervullingen en oversized items. Dit jaar waren we lekker experimenteel met ons silhouette. Ook de peplum trend van het afgelopen decennium maakte een comeback.

De comeback van de low rise jeans

Je haat het of je vindt het geweldig, de low rise jeans. In het vorige decennium liepen we allemaal rond met de meest high rise broeken die we konden vinden, dit jaar gingen ze weer een flink stuk naar beneden. De trend uit het jaar 2000 en jaren '90 was dit jaar weer helemaal terug. Ook al waren de meningen er flink over verdeeld. Naast jeans zagen we ook rokjes en andere broeken met een low rise model. In combinatie met deze trend zagen we de terugkeer van de string die zichtbaar was boven je broek.

Bridgerton inspireerde meer regencycore

De Netflix serie Bridgerton heeft enorm veel bij ons losgemaakt. We keken massaal vol smacht naar hoe Anthony en Kate naar elkaar verlangden. Maar niet alleen het verhaal van de populaire serie is in ons geheugen blijven hangen. Ook de outfits uit de serie maakte een impact. Regencycore was helemaal in in 2022. Zo droegen we korsetten, parels en klassieke bloemenprintjes. En deze trend zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen, want een nieuw seizoen van Bridgerton is alweer onderweg!

Cutouts overal

We hebben het al gehad over de opvallende silhouettes die we dit jaar veel droegen. Maar naast opvallende vormen, droegen we ook enorm veel cutouts dit jaar. Van broeken met open heupen tot topjes met een open rug. In 2022 waren we niet bang om een beetje meer huid te laten zien!

Lees ook: Deze jurken zijn ook in de winter heerlijk warm