Het nieuwe jaar in met een kater? Zó voel jij je snel weer beter

Sport & gezondheid door Jennifer

Oef… Oud & Nieuw feestjes zijn heel leuk en gezellig, maar de day after is soms een stuk minder fijn. Vooral wanneer je iets te diep in je glaasje hebt gekeken. Oeps! Misschien werd jij vanochtend wel wakker met een bonzend hoofd. Au. Nou, dan weten wij wat je zometeen direct moet doen. Dit is de ultieme lifehack tegen een kater!

Lees ook: 6 regels om een kater te voorkomen

Wat doen na kater?

Het liefst voorkom je een kater, maar soms dan overkomt het je gewoon. Als het gezellig is, dan vergeet je weleens al je verantwoordelijkheden. Ach, je slaapt op nieuwjaarsdag toch wel uit tot drie uur ’s middags. Al is een kater natuurlijk niet fijn, daar wil je zeker iets tegen doen. Vaak gaat een kater namelijk niet alleen gepaard met hoofdpijn, maar ook misselijk- en duizeligheid. Nou, blijkbaar bestaat er een heel goede oplossing tegen de kater, waar zelfs experts achterstaan.

IJswater tegen kater

Op de eerste dag van januari springen veel mensen traditioneel de Noordzee in voor een nieuwjaarsduik. Mensen met een kater kunnen dit ook doen, weliswaar in een kleinere vorm dan. Het perfecte middel tegen een kater is namelijk ijswater. Op TikTok gingen veel mensen je al voor, door hun hoofd in een bak met ijswater te leggen. Heel koud, maar wel een goede remedie tegen de hoofdpijn en misselijkheid.

@ashyizzle HACK CHECK ✔️ #hangovercure ♬ Funny Song - Cavendish Music

Drie keer kopje onder

Volgens experts wordt je duikersreflex geactiveerd door het ijskoude water. Hierdoor wordt een deel van je hersenen ingeschakeld, dat verantwoordelijk is voor je spijsvertering. Dit helpt dus bij je misselijkheid. Het is wel belangrijk om drie keer kopje onder te gaan. Houd elke keer je hoofd 10 tot 15 seconden onder water voor het beste resultaat.

Pak dus maar snel een bak met ijskoud water erbij, want er zijn meer voordelen van koud water. Niet alleen helpt ijswater tegen je kater (dat rijmt!), ook vermindert het blijkbaar angsten en depressies. Daarnaast helpt het onder meer nog tegen opgezwollen ogen en verlicht het je acne. Het geeft je een boost voor je huid. Als dat geen fris (en fruitig) begin is van het nieuwe jaar!

@regant24 Never looked so rough 🫠 #hungover #hacklife #fyp ♬ Hangover (SME Project Dance Cover) - SME Project & #musicbank

Lees ook: Dry January: dit doet een maand geen alcohol drinken met je lichaam