Met deze tips heb je geen ontploft kapsel na de seks

Intiem door Jennifer

Tijdens de seks weet je soms niet goed meer waar je bent. Je gaat vaak zo in elkaar op, dat je alleen maar aandacht hebt voor de daad. De omgeving valt weg en jullie raken helemaal kwijt in elkaars lichaam. Pas ’s ochtends ontdek je dat verwilderde kapsel. Oeps! Nou, met deze tips sta je voortaan niet meer minutenlang te borstelen.

Lees ook: IJsklontjes tijdens de vrijpartij: zo doen jullie dat

1. Gebruik satijnen kussenslopen

Dit is vooral een fijne tip voor mensen, die vaak bottom liggen tijdens de seks. Als diegene de persoon is met het langere haar, dan is een satijnen kussensloop geen overbodige luxe. Satijnen kussenslopen zijn minder ruw dan een katoenen of polyester kussen. Daardoor veroorzaakt het minder wrijving en raakt je haar minder snel in de war, wanneer je lekker bezig bent.

2. Neem een anti-klit borsteltje mee

Natuurlijk wil je klitten het liefst voorkomen. Toch is het slim om alsnog een anti-klit borstel mee te nemen, just in case. Met zo’n klein borsteltje kam je je haren net iets makkelijker weer goed. En het neemt niet eens veel ruimte in je tas!

3. Doe je haar in een vlecht

Als je echt geen warrig kapsel wilt na de seks, maak je haar dan vast. Doe je haar in een vlecht, die net niet te los en te strak zit. Een knot is sowieso een no go. Die vliegt waarschijnlijk binnen no time weer uit. Dankzij de vlecht word je de volgende ochtend gegarandeerd wakker met een mooie out-of-bed look.

4. …of in een paardenstaart

Misschien springen jij en je partner op een avond heel snel op elkaar. Dan heb je waarschijnlijk amper tijd om je haar te doen. Gelukkig kun je dan altijd nog een paardenstaart in je haar maken. Dan blijft je haar tijdens de seks in ieder geval bij elkaar en uit de klit. We dragen niet voor niets altijd een scrunchie of haarelastiek om onze armen, toch?

5. Neem droogshampoo mee

Tot slot kun je ook beter altijd even wat droogshampoo meenemen, wanneer je bij je partner slaapt. Grote kans dat jullie elke ochtend samen douchen, maar misschien hebben jullie een keer geen tijd. Je reist dan natuurlijk wél graag met een fris kapsel naar huis, vooral als je nog met het OV moet. Dan is droogshampoo een redder in nood!

Lees ook: Seksstandjes waarmee je samen de winter doorkomt