Waarom het soms voelt alsof je moet plassen tijdens de seks

Intiem door Chloe

Tijdens een stomende vrijpartij met je partner gebeurt het ineens: je hebt het gevoel dat je moet plassen. Geloof ons, we’ve all been there. Maar hoe kan dit nou? Wij zochten het voor je uit.

Gevoel dat je moet plassen tijdens de seks

Hoewel er niet veel over gepraat wordt, heeft iedere vrouw dit wel eens meegemaakt. Je krijgt ineens het gevoel dat je moet plassen en besluit toch maar even naar het toilet te gaan. En wat blijkt? Je hoeft helemaal niet. Maar waar komt dat gevoel dan vandaan.

Stimulatie van de blaas

Wanneer je seks hebt met je partner kan het zijn dat de vaginawand geraakt wordt op een manier dat je blaas gestimuleerd wordt. Hierdoor krijg je dus wel het gevoel dat je moet plassen, terwijl dit vaak helemaal niet het geval is. De kans dat je echt urine verliest is erg klein, maar niet onmogelijk. Volgens Mary Jan Minkin, hoogleraar verloskune en gynaecologie aan de Yale Medical School zijn er zeker wel vrouwen die urine verliezen tijdens een orgasme. Dit komt omdat de urinebuis zich niet afsluit tijdens de seks.

Wat kan je eraan doen?

Over het algemeen kan je er vrij weinig aan doen. Daarbij is het ook helemaal niet zo erg als je een beetje urine verliest. Mocht je er toch wat aan willen doen? Ga dan nog even naar het toilet voordat je onder de lakens kruipt of leg een handdoek op het bed. Zo is het probleem opgelost en kan jij gewoon zorgeloos genieten.