Speeltjes gebruiken met je partner? 6 tips van experts

Intiem door Zita

Speeltjes doen soms wonderen in de slaapkamer. Bepaalde toys zijn een goede start om te experimenteren met jouw partner. Toch is het als beginner soms lastig te bepalen hoe je een speeltje gebruikt. Het is namelijk belangrijk dat zowel jij als je partner het lekker vindt en het voor beiden veilig is. In dit artikel vind je een aantal tips van experts, zodat jij ook een pro wordt op dit gebied.

Voordat je begint met experimenteren

Er zijn een aantal algemene tips waar je rekening mee moet houden voordat je een speeltje introduceert in de slaapkamer. Probeer eerst zelf een aantal vibrators uit om te weten welke jij lekker vindt. Communiceer dit vervolgens met je partner. Vinden jullie beiden bijvoorbeeld fijn om het onder de douche te doen? Koop dan een waterproof speeltje. Tenslotte bedenken jullie of je een individueel speeltje of een speeltje voor koppels gebruikt. Heeft één van jullie bijvoorbeeld al een vibrator in het nachtkasje liggen? Dan is het zeker mogelijk deze eens te gebruiken samen.

1.    De tepels

De omgeving rondom de tepels en de tepels zelf zijn een gevoelige zone. Ze staan niet voor niks bekend als een stimulans voor en tijdens de seks. Seks en wellness expert Jenna Schreck vertelt dat ze in de tantra geloven dat seksuele energie gecreëerd wordt in de borstomgeving. Stimuleer deze zone zachtjes door er met een vibrator langs te gaan, zowel bij jezelf als bij je partner.

2.    De onderrug

Hoewel we de onderrug niet direct linken aan iets seksueels, is het toch een perfecte zone om te experimenteren met speeltjes. Deze ‘oefening’ is deels een massage en deels teasen van je partner. Begin met een massage van de onderrug. Billy Beyer, founder van een speeltjesmerk, vertelt hier het volgende over: “Beweeg na de massage langzaam met een vibrator naar de billen en de binnenkant van de dijen. Voer tijdens het bewegen licht de druk op." Hierdoor ontdek je wat een vibrator voor jullie doet.

3.    Het toompje

Personen met een penis hebben een toompje, of een frenulum, in mooie woorden. Dit is het stukje huid dat de eikel verbindt met de voorhuid. Dit is súper gevoelig, dus een echte hotspot om mee te experimenteren met een speeltje. Houd hier bijvoorbeeld een vibrator zachtjes tegenaan voor een intense stimulans. Ook het puntje van de eikel is een gevoelig plekje, dus vergeet deze zeker niet mee te nemen onderweg.

vibrator speeltje

4.    De buitenste schaamlippen

Hoewel de clitoris de hotspot is van de vulva, is ook de rest van deze omgeving enorm gevoelig. Ga op ontdekking met een vibrator over de buitenste schaamlippen. Schreck vertelt dat wanneer je de omgeving van de vulva stimuleert, er vanzelf bloed naar de clitoris stroomt. Wanneer je vervolgens aan de gang gaat met de clitoris, zorgt dit dus voor nog meer plezier.

5.    De perineum

Voor degenen die ook op anale ontdekking willen, is de perineum een ideale zone om te stimuleren met een speeltje. De perineum is het deel tussen de anus en het geslachtsdeel in. Voor veel mensen is dit een erg gevoelig plekje, zeker wanneer je het stimuleert met een vibrator.


Speeltjes uitproberen met je partner is soms spannend, maar met deze tips heb je er hopelijk veel plezier van.