Boe! Zo maak je spooky heksenvinger koekjes voor Halloween

Eten door Maya Luz

Het is bijna Halloween! En Halloween kunnen we niet vieren zonder angstaanjagende snacks. Wil jij iedereen verrassen met niet alleen lekkere, maar ook opvallende snacks tijdens jouw Halloweenfeestje? Maak dan deze ontzettend leuke heksenvingers.

Lees ook: 6x grappige Halloweenkostuums uit de 00s

Ingrediënten (voor 50 koekjes)

 • 140 gram poedersuiker
 • 230 gram boter
 • Een groot ei
 • 15 ml. amandel extract
 • 15 ml. vanille extract
 • Vijf druppels groene kleurstof
 • 330 gram bloem
 • 15 gram zout
 • 70 gram fijngehakte pistachenoten (plus iets meer voor decoratie)
 • 85 gram gesneden amandelschaafsel
 • 135 gram jam naar keuze (zolang het maar rood is!)

Bereidingswijze

 1. Pak een grote kom en voeg de poedersuiker en de boter toe. Zorg ervoor dat de boter goed zacht is voordat je begint. Mix de twee ingrediënten met een mixer op de middelste stand totdat het mengsel luchtig is. Dit duurt ongeveer twee minuten.
 2. Voeg vervolgens het ei toe en mix opnieuw totdat het ei goed is vermengd. Dit duurt een minuut.
 3. Doe hierna het amandel extract, vanille extract en de kleurstof bij het mengsel en meng dit totdat het gemengd is.
 4. Pak een kleinere kom en mix hier het bloem en het zout in. Voeg dit vervolgens toe aan het botermengsel. Mix dit op de laagste stand van de mixer totdat het gemengd is.
 5. Voeg de pistachenoten toe aan het mengsel en vouw deze als het ware in het beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en zet deze minimaal 30 minuten in de koelkast. Je kan het maximaal twee dagen bewaren.
 6. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op. Nu kun je een kwart van je gemaakte beslag verdelen in 12 tot 13 stukjes. Rol ieder stukje in je handen totdat er vorm ontstaat die lijkt op een vinger. Je kunt je eigen pink gebruiken als richtlijn voor de grootte. Maak ze iets dunner dan je eigen vinger, ze worden groter in de oven!
 7. Leg de vingers op de bakplaat en druk een stukje amandelschaafsel in een van de uiteindes van de vinger. Dit wordt de nagel.
 8. Om de vingers realistischer te maken kun je knokkels maken en met een mes kleine lijntjes in de vinger maken. Voeg de stukjes pistachenoot die je overhebt toe om wratjes te maken.
 9. Herhaal dit proces met al het beslag dat je wil gebruiken en leg de vingers vervolgens een half uur in de vriezer.
 10. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak ze koekjes in zeven tot negen minuten gaar. Wanneer de zijkanten van de hoekjes harder en droog zijn, weet je dat ze klaar zijn. Laat ze even afkoelen nadat je ze uit de oven hebt gehaald.
 11. Smeer als finishing touch een beetje jam om de 'nagel' heen. Smeer ook een beetje jam op de achterkant van de vingers en genieten maar! Happy Halloween.

Lees ook: Deze spooky cocktails zorgen voor een geslaagde Halloween