Deze pompoenvormige appelflappen wil je maken voor Halloween!

Eten door Jennifer

Een Halloweenfeestje is niet compleet zonder de benodigde drankjes en hapjes. En pompoenen, die kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Op internet vind je veel Halloweenrecepten, maar dit is misschien toch wel de leukste. Heerlijke zoete hapjes waarmee je meteen pompoenen in huis haalt.

Lees ook: Dit zijn de leukste manieren om Halloween te vieren in 2022

Dit heb je nodig voor de pompoenvormige appelflappen (6 stuks)

· 6 plakken bladerdeeg, ontdooid
· 1,5 zoetzure appel (bijv. van Elstar)
· 0,5 theelepel kaneel
· 0,5 theelepel pumpkin spice kruiden (of koekkruiden)
· 2 eetlepels kristalsuiker
· 1 ei
· 3 kaneelstokjes
· Keukentouw

Zo maak je de pompoenvormige appelflappen

Appelflappen associeert iedereen natuurlijk vooral met Oud & Nieuw. Speciaal voor Halloween gaf Tiktokker Saskia een speciale twist aan de Hollandse appelflap en creëerde ze schattige, pompoenvormige appelflappen. En jij kan dat ook!

1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden (hete lucht). Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine blokjes. Gooi de stukjes appel in een mengkom samen met de suiker, kaneel en pumpkin spice kruiden. Meng alles goed door elkaar.

2. Leg nu een plakje bladerdeeg neer op je werkblad en schep één à twee eetlepels vulling op het plakje. Zorg dat dit niet te veel is, anders krijg je het niet dicht.

3. Vouw nu de punten over de vulling heen, waardoor je niets meer ziet. Maak vervolgens een bolletje van het deeg en draai het bolletje om. Breng het eventueel nog wat in model.

4. Tijd voor de Halloween twist! Leg drie of vier stukjes keukentouw op het werkblad (liever te lang dan te kort) en leg hier de appelbol bovenop. Bind nu telkens twee uiteinden van de touwtjes aan elkaar vast in het midden. Trek het touw zachtjes aan, maar niet te hard! Je wilt niet het deeg breken, hè? Knip daarna het overbodige touw eraf.

5. Klop een ei los en besmeer hiermee de pompoentjes. Wees vooral niet zuinig! Bestrooi de kleine pompoenen daarna met wat suiker.

6. Leg de pompoenvormige appelflappen nu op een bakplaat, met bakpapier, en bak ze voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Zorg dat de bovenkant van een pompoentje mooi goudbruin kleurt.

7. Klaar met bakken? Laat de pompoenvormige appelflappen dan nu zo’n vijf à tien minuten afkoelen. Haal daarna het keukentouw los. Tip: knip het touw voorzichtig los met een schone schaar op de plek waar ze aan elkaar vastgebonden zijn. Doe dit niet te snel en gewoon één voor één.

8. Knip tot slot de kaneelstokjes in tweeën en steek in elke pompoen een half stokje. Trick or treat!

@christmaholic Pompoenvormige appelflappen 🍎. Het complete recept vind je op mijn blog socelebrate.nl! #appelflap #pompoen #herfstrecept #pompoenen #herfst ♬ origineel geluid - Saskia de Laat

Lees ook: Deze spooky cocktails zorgen voor een geslaagde Halloween