Met deze tips van een expert kom je seksueel weer helemaal terug

Intiem door Jennifer

Soms komt het voor dat het op seksueel vlak niet helemaal lekker gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld door een trauma of depressie. Weer één worden met je sensuele zelf is vervolgens niet easy. Toch kun je het overwinnen met deze tips van een expert.

Lees ook: Dit is waarom je soms moeite hebt met het krijgen van een orgasme

1. Dansen

Als je seksueel terug wilt komen, dan moet je allereerst lekker dansen. Shake it off! Je lichaam hoort te bewegen en dansen haalt de seksuele energie naar boven. Dans alsof niemand je ziet! Vooral na bijvoorbeeld een trauma wordt je lichaam vaak wat trager. Door te dansen leer je je lichaam en met name de lichaamsbewegingen weer kennen.

2. Focus op je ademhaling

Ademen gaat natuurlijk altijd vanzelf. Al is het in het geval van seksuele healing goed om even extra te focussen op je ademhaling. Belichamingscoach Alyssa Kuzins adviseert bijvoorbeeld de ademhalingstechniek box breathing, dat helpt met ontspannen, maar ook bij het verbeteren van seksuele ervaringen. Wat je moet doen? Adem eerst langzaam uit, helemaal vanuit je longen. Daarna adem je langzaam en diep in via je neus, terwijl je tot vier telt. Houd nu je adem in en tel nogmaals tot vier. Adem daarna tot slot langzaam uit via je mond, terwijl je wederom tot vier telt.

3. Met jezelf ‘spelen’

Nou, inmiddels kom je al aardig terug op seksueel vlak. Langzaamaan word je weer één met je lichaam. Tijd om je lichaam nog beter te herontdekken. Hoe doe je dat nou beter, dan door met jezelf te ‘spelen’. Ja, masturberen dus. Herontdek weer wat je wel en niet fijn vindt. Zorg ook dat je dit in een goede omgeving doet en zet een lekker, relaxend muziekje op. Natuurlijk kun je ook gewoon een satisfyer of ander speeltje gebruiken, als dat je helpt.

4. Geef aandacht aan je omgeving

Het ging net al over je aandacht hebben voor je omgeving. Doe dit ook in je dagelijks leven en houd je woning netjes. Zorg dat het altijd lekker schoon en fris is, steek geurkaarsjes aan en koop een verse bos bloemen. Romantiseer je leven! Wedden dat het je een stuk blijer maakt? En zo krijg je waarschijnlijk ook meer zin om iemand uit te nodigen.

5. Schrijf dingen van je af

Het is niet makkelijk om seksueel terug te komen. Vooral niet als je echt last hebt van een seksueel trauma. Schrijf daarom ook dingen van je af in een notitieboekje of dagboek. Door je gedachten en gevoelens op papier te zetten, komen ze beter binnen. Vind je het lastig? Zet dan een timer op een minuut of twee en schrijf vervolgens alles op wat in je opkomt. Wees daarbij niet bang voor kritiek. Niemand die het leest!

Lees ook: Dit zijn de 10 vijanden van jouw libido