Dit is waarom je soms moeite hebt met het krijgen van een orgasme

Intiem door Sascha

Soms denk je eens flink te gaan genieten van een potje sexy time, maar laat het orgasme maar wat lang op zich wachten. Of erger nog; er is überhaupt niet eens sprake van een orgasme. Waarom is een orgasme krijgen soms toch zo moeilijk?

 
Volgens een nieuw onderzoek van wetenschappers van de Mayo Clinic en de Indiana University School of Medicine, is er geconstateerd dat het soms moeite hebben met het krijgen van een orgasme veel dieper ligt dan je in eerste instantie zou denken.


Het onderzoek

Er is ontdekt dat het moeilijk tot een climax komen niet alleen een mentale kwestie is. Het komt erop neer dat er twee belangrijke factoren meespelen. Voor mannen is de reden van een moeilijk te krijgen orgasme te wijten aan een probleem met het zenuwstelsel. Een van de onderzoekers van de studie, Dr. Siegel, vertelde aan Daily Mail dat het orgasme van een man afhankelijk is van sympathische zenuwstelsel.
 
Mannen en hun climax
Het bereiken van een climax tijdens een potje hot steamy is afhankelijk van een goede werking van het zenuwstelsel. Deze verstuurd informatie via het ruggenmerg of de hersenen naar de penis. Deze informatie wordt vervolgens teruggestuurd naar de hersenen om zo de penis te vertellen wat hij moet doen als reactie. Wil dit hele mechanisme niet helemaal naar behoren werken, dan kan een man moeilijk klaarkomen.
 
Vrouwen en hun climax
Voor vrouwen speelt er iets anders een grote rol. Voor hen kan het liggen aan de sekspositie. Dr. Siegel legt uit dat de clitoris tijdens de seks de neiging heeft om te migreren richting de vaginawand. Hoe dichter de clitoris richting de vaginawand gaat, hoe sneller een vrouw tot een orgasme kan komen. De penispositie is dus best wel heel erg belangrijk voor het orgasme van een vrouw. En guess whatDoggy style stimuleert dit proces absoluut niet. Probeer dus eens iets anders tijdens jouw potje sexy time!
 
De ideale hoek
De ideale hoek voor de penis als het aankomt op het stimuleren van de vaginawand, is een hoek van 30 tot 45 graden. Good to know! Want een orgasme is natuurlijk wel erg leuk meegenomen tijdens een potje seks. Nog een weetje: de grootte van de penis speelt bijna geen rol bij een orgasme van een vrouw. Ook weer fijn om te weten voor de mannen die wat kleiner geschapen zijn.

Pas jij na dit artikel ook jouw seksstandje aan?