Horrorfilms kijken verbrandt calorieën! Dit zijn de beste enge films voor je volgende work-out

Sport & gezondheid door Maya Luz

Boe! Schrok je? Zo ja, dan heb je weer een paar extra calorieën verbrand. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de angst die je ervaart tijdens het kijken van een enge film, best een aantal calorietjes verbrandt! Wij vertellen je hoe dat zit én we geven je gelijk een paar goede filmtips voor je volgende work-out.

Lees ook: Bril van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer wordt aangeboden voor 150.000 euro

Calorieën verbranden op de bank

De University of Westminster deed onderzoek naar hoeveel effect het kijken van een enge film heeft op je lichaam. Hieruit blijkt dat de angst die je voelt tijdens het kijken van deze films, best een aardige hoeveelheid calorieën verbrandt. Een film van negentig minuten zou gelijkstaan aan het verbranden van 113 calorieën. Dit komt ongeveer overeen met hoeveel je verbrandt tijdens een wandeling van dertig minuten.

Jump-scares

Tijdens het onderzoek werd er gekeken naar verschillende klassieke horrorfilms. Films met veel 'jump-scares' bleken het meest effectief bij het verbranden van calorieën. Dit komt namelijk doordat je hartslag enorm omhoog gaat als je schrikt. Door deze verhoogde hartslag neemt ook de hoeveelheid adrenaline in het lichaam toe. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat je eetlust vermindert en het basale metabolisme toeneemt, wat ertoe leidt dat je meer calorieën verbrandt.

Om de film zoveel mogelijk effect te geven, kun je helaas niet wegkijken. Dus probeer niet achter een kussentje, dekentje of je partner weg te kruipen wanneer het eng wordt! Om zo veel mogelijk calorieën te verbranden, zul je echt moeten schrikken.

Sportieve filmtips

Onderzoekers gebruikten voor hun onderzoek tien verschillende horror klassiekers waaronder Saw, Paranormal Activity en The Texas Chain Saw Massarce. Ze onderzochten welke van deze films zorgde voor de meeste verbrande calorieën bij hun proefpersonen. Hier kwam vervolgens een top 10 uit. Dit zijn de grote winnaars!

1. The Shining: 184 calorieën

2. Jaws: 161 calorieën

3. The Exorcist: 158 calorieën

Lees ook: Dit zijn de leukste manieren om Halloween te vieren in 2022