Bij deze 9 restaurants in Europa eet je met het mooiste uitzicht ooit

Reizen door Jennifer

Dineren is leuk, maar een diner met mooi uitzicht is nog leuker. Vooral tijdens een romantische date maak je graag indruk. Wil je een kleine voorsprong hebben? Combineer dan een stedentrip met een diner in één van deze restaurants in Europa.

Lees ook: De 10 terrassen in Europa met het allermooiste uitzicht

De Kas, Amsterdam (Nederland)

In dit Amsterdamse restaurant eet je niet alleen in een kas. Je eet ook alleen maar dingen uit de kas. Lekker vers en duurzaam! Vervolgens heb je uitzicht op de enorme velden, waar de ingrediënten van je maaltijd groeien. Een diner dat trouwens zo door kan gaan als sterrendiner.

Casa de Chá Boa Nova, Leça da Palmeira (Portugal)

Een écht (twee Michelin) sterrenrestaurant vind je in het plaatsje Leça da Palmeira in Portugal. In dit restaurant geniet je niet alleen van een luxe diner, maar ook van een heel mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan. Daar moet je trouwens wel iets voor over hebben. Het kost namelijk gemiddeld 100 euro per persoon, exclusief alle cocktails en andere drankjes.

Chez Vrony, Zermatt (Zwitserland)

Als je houdt van een wintersportvakantie, moet je eens naar Zermatt in Zwitserland. Hier heb je namelijk een heel mooi restaurant met uitzicht. Bij Chez Vrony eet je je ontbijt, lunch of diner, terwijl je uitkijkt op de bekende Matterhorn berg. Wow! Vanaf een ligstoel geniet je front row van het mooie uitzicht.

The Giri Café, Ibiza (Spanje)

Ibiza staat bekend om de gezellige feestjes en als dé vakantieplek van BN’ers, maar ook om zwoele avonden. Nou, in The Giri Café heb je gegarandeerd een hele fijne, mooie avond. Vanaf een ligbedje op het terras heb je een mooi uitzicht op de langzaam veranderende lucht na een zonnige dag. Hier wil je wel rondhangen met je lover.

The Borzoi, Skiathos (Griekenland)

Nog een knus restaurant met uitzicht op een mooie lucht en sfeervol interieur is The Borzoi in Skiathos. Ja, dat is in Griekenland. Officieel is het een club, dus je viert hier ook gegarandeerd een goed feestje. Eerst dineren en daarna lekker dansen en sjansen onder de sterrenhemel!

The Hidden Hut, Cornwall (Engeland)

Zo op het eerste gezicht oogt The Hidden Hut in Cornwall niet heel bijzonder. Al is het echt wel een magische plek en een fijn restaurant met uitzicht. Het zit naast het strand en bij speciale gelegenheden zetten ze een grote tafel vlakbij het zand. Zo kun je na het eten binnen no time met je voeten in het zand staan. Even helemaal down to earth.

Gro Spiseri, Kopenhagen (Denemarken)

In Kopenhagen hebben ze sinds 2019 een rooftop farm. Op het dak midden tussen de velden met biologische groenten, kruiden en eetbare bloemen staat een kas. Daar vind je restaurant Gro Spiseri, wat zeker een restaurant met mooi uitzicht is! Niet alleen kijk je uit over de velden, maar ook over de stad.

Ristorante Timeo, Taormina (Sicilië)

Dit restaurant met uitzicht heeft al veel beroemde gasten gehad, waaronder Audrey Hepburn. Wil je graag romantisch dineren? Dan zit je bij Ristorante Timeo in Taormina zeker goed! Hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad en vulkaan Etna. Je kan hier trouwens ook meteen een hotelovernachting aan toevoegen. Het restaurant hoort namelijk bij Grand Hotel Timeo.

La Sponda Restaurant, Positano (Italië)

Tot slot nog een (één Michelin) sterrenrestaurant, dat ook hoort bij een hotel. Als je van Italië houdt, dan is dit restaurant met uitzicht waarschijnlijk de beste keus. La Sponda in Positano is heel belissimo! In dit restaurant dineren jullie met uitzicht over de Amalfikust. Daarnaast is het terras de perfecte plek voor een nieuwe Instagramfoto.

Lees ook: Dit zijn de mooiste rooftopbars in Nederland