Top 10: Michelin-sterren restaurants in Amsterdam

Hotspots door Maya Luz

In Amsterdam zijn er ontzettend veel restaurants om uit te kiezen als je op zoek bent naar een gezellig avondje dineren. Maar ga jij liever voor hoge kwaliteit en een unieke ervaring? In Amsterdam zijn er een aantal Michelin-ster restaurants die zeker de moeite waard zijn. Dit is de top 10 beste Michelin-sterren restaurants in Amsterdam.

Inhoudsopgave

Michelin-sterren restaurants in Amsterdam

In Amsterdam is er een overvloed aan goede en unieke restaurants. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. Wil jij in onze hoofdstad een keer een onvergetelijke avond meemaken? Dan is een Michelin-sterren restaurant een perfecte unieke ervaring voor jou. Dit zijn de tien beste Michelin-sterren restaurants in Amsterdam.

1 Restaurant Flore

Meer op Instagram

Restaurant Flore is een van de weinige restaurants in Amsterdam met niet één, maar twee Michelin-sterren. In de keuken wordt er gebruik gemaakt van de beste en meest verse ingrediënten om heerlijke creaties bij jou op tafel te zetten. Bij Flore is het volledige menu vrij van zuivel. De menukaart verandert continu, dus je kunt je hier altijd laten verrassen. Je kunt bij restaurant Flore zowel lunchen als dineren.

Waardering:

 • Volledig zuivelvrij menu
 • Unieke gerechten 
 • Nooit dezelfde menukaart
 • Heerlijke wijnen
Contactgegevens :

Restaurant Flore
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Amsterdam
020 730 3398

Bezoek website

2 Spectrum

Meer op Instagram

Waarom ver reizen als je ook thuis heerlijk eten hebt? Dat is de filosofie van restaurant Spectrum. Dit Amsterdamse restaurant heeft maar liefst twee Michelin-sterren. In dit restaurant vind je de heerlijkste en meest verrassende gerechtjes van Nederlandse bodem. Dit restaurant is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een bijzondere avond. Spectrum is een ideale keuze voor liefhebbers van vis, maar ook vegetariërs kunnen hier volop genieten.

Waardering:

 • Verrassend menu
 • Prachtig restaurant
 • Erg professioneel en vriendelijk personeel
Contactgegevens:

Spectrum
Herengracht 542, 556
Amsterdam
020 718 4635
stuur een e-mail

Bezoek website

3 Aan de Poel

Aan de Poel

Aan de Poel ligt eigenlijk niet in Amsterdam, maar we vonden hem toch te goed om over te slaan. Dit restaurant met twee Michelin-sterren is te vinden in Amstelveen. Bij dit unieke restaurant kijk je je ogen uit. Het eten is gelukkig niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens ontzettend lekker. Gepaard met de heerlijke gerechten, gaat een uitgebreide selectie aan wijnen. De wijnkaart bij Aan de Poel, bestaat uit maar liefst 600 wijnen!

Waardering:

 • Prachtige gerechten
 • Hele brede selectie aan wijnen
 • Vriendelijke bediening
Contactgegevens:

Aan de Poel
Handweg 1
Amstelveen
020 345 1763
stuur een e-mail

Bezoek website

4 Ciel Bleu

Meer op Instagram

Ciel Bleu is Frans voor blauwe hemel, en dit restaurant doet zijn naam zeker eer aan. Dit restaurant hoort bij het Okura hotel en is al sinds 2008 de trotse eigenaar van twee Michelin-sterren. Mocht je meer fan zijn van Teppanyaki restaurants, dan ben je ook in het Okura hotel aan het juiste adres bij het restaurant Sazanka. Bij Ciel Bleu draait alles om de kleine details. Ben jij dus een echte fijnproever? Dan moet je zeker een keer naar Ciel Bleu.

Waardering:

 • Fijne bediening
 • Prachtig uitzicht over Amsterdam
 • Smaakvolle gerechten
Contactgegevens:

Ciel Bleu
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam
020 678 7450
stuur een e-mail

Bezoek website

5 212

Meer op Instagram

Ben jij op zoek naar een intieme en unieke eetervaring? Dan is 212 het restaurant voor jou. Dit restaurant is de trotse eigenaar van twee Michelin-sterren. Hier vind je de meest verrassende gerechten die op zeer unieke manieren zijn samengesteld. Op de kaart vind je unieke en gewaagde combinaties van smaken waar je spontaan nieuwsgierig van wordt.

Waardering:

 • Unieke sfeer
 • Veel smaakbeleving
 • Vlotte bediening
Contactgegevens:

212
Amstel 212
Amsterdam
020 334 8685
stuur een e-mail

Bezoek website

6 Bistro de la Mer

Meer op Instagram

Voor de liefhebbers van visgerechten, is Bistro de la Mer een waar walhalla. Dit restaurant heeft sinds dit jaar een Michelin-ster. Bij dit restaurant kun je niet alleen heerlijk eten, maar kun je soms als je geluk hebt ook nog eens op dezelfde dag terecht! Als je op zoek bent naar een last minute etentje, is Bistro de la Mer misschien wel de place to be.

Waardering:

 • Aangename sfeer
 • Efficiënte service
 • Heerlijke Franse cuisine
Contactgegevens:

Bistro de la Mer
Utrechtsestraat 57
Amsterdam
020 237 4790
stuur een e-mail

Bezoek website

7 Lars Amsterdam

Meer op Instagram

Wil jij genieten van een luxe 5-gangen diner in de Houthavens van Amsterdam? Dan is Lars een plek die je absoluut moet bezoeken. Hier kun je genieten van gerechten uit de Franse keuken, met een Aziatische invloed. Bij Lars werken ze met dagverse ingrediënten die soms zelfs uit hun eigen tuin komen!

Waardering:

 • Prachtig ingericht
 • Houden goed rekening met allergieën 
 • Goede wijnselectie
Contactgegevens:

Lars Amsterdam
Danzigerkade 179
Amsterdam
020 214 9729
stuur een e-mail

Bezoek website

8 Daalder

Daalder

Voor wie op zoek is naar een fine dining ervaring die niet al te formeel is, is Daalder de place to be. Hier kun je genieten van een menu met vijf tot acht gangen! Maar waar andere restaurants erg chique en netjes zijn, biedt Daalder een eigen en kleurrijke ervaring.

Waardering:

 • Trendy
 • Vlakbij Vondelpark 
 • Goede service
Contactgegevens:

Daalder
Postjesweg 1
Amsterdam
020 624 8864
stuur een e-mail

Bezoek website

9 De Kas

De Kas

De Kas is het eerste restaurant op ons lijstje dat niet alleen een Michelin-ster heeft, maar ook een Groene Michelin-ster. De Groene Michelin-ster is in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op duurzaamheid in restaurants. Als duurzaamheid voor jou een belangrijke factor is, is De Kas dus zeker een restaurant voor jou.

Waardering:

 • Prachtige locatie
 • Overvloed aan vega opties
 • Gastvrij
Contactgegevens:

De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
Amsterdam
020 462 4562
stuur een e-mail

Bezoek website

10 Graphite

Graphite

 

Ben jij ooit weleens in een speakeasy geweest? Restaurant Graphite is een speakeasy restaurant! Je kunt alleen binnenkomen door middel van een gepersonaliseerde QR-code die je krijgt op de dag van je reservering. In het restaurant is het licht gedimd en hangt er een clubachtige sfeer. Graphite biedt dus zeker een unieke ervaring!

Waardering:

 • Uniek concept
 • Avontuurlijk
 • Goede wijn
Contactgegevens:

Graphite
Paardenstraat 15III
Amsterdam
0618829580
stuur een e-mail

Bezoek website

Gemiddelde prijzen van Michelin-sterren restaurants in Amsterdam

Aangezien Michelin-sterren restaurants gerechten serveren met ingrediënten van hoge kwaliteit, liggen de prijzen bij deze restaurants iets hoger dan gemiddeld. Bij Restaurant Flore kun je bijvoorbeeld genieten van een diner menu van €185,- euro per persoon. Als je bij een restaurant gaat eten met Michelin-sterren, is het dus verstandig om je van te voren bewust te zijn van de prijzen.

Bekende Chef-koks en Sous-chefs bij de restaurants

In Amsterdam zijn er een aantal chefs terug te vinden in de keukens van Michelin-sterren restaurants die grote namen zijn in de culinaire wereld. Zo is Restaurant Flore onder leiding van chef Bas van Kranen. Bij 212 wordt de keuken geleid door Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Bij Spectrum leidt Sidney Schutte het team en Aan de Poel is onder leiding van chef Stefan van Sprang.

Veelgestelde vragen

Hoeveel Michelin-sterren heeft Amsterdam?

Op dit moment hebben 26 restaurant in Amsterdam één of twee Michelin-sterren. Zes van deze restaurants hebben twee sterren, de overige 20 restaurants hebben één ster. Dit brengt het totaal aantal sterren in Amsterdam op 32 sterren.

Hoeveel Michelin-sterren restaurants heeft Amsterdam?

In Amsterdam zijn er 26 restaurants met één of twee Michelin-sterren.

Welke restaurants hebben de meeste sterren in Amsterdam?

Er zijn in Amsterdam zes restaurants met twee sterren. Er zijn in Amsterdam nog geen restaurants met meer dan twee sterren. De zes restaurants zijn: Vinkeles, Restaurant Flore, 212, Spectrum, Ciel Blue en Aan de Poel in Amstelveen.