Top 5: Beste teppanyaki restaurants in Amsterdam

Hotspots door Anne-Fleur

Ken jij de teppanyaki al? Alleen al de gedachte aan de heerlijke gerechten die worden bereidt op de hete plaat (de teppan), loopt het water ons in de mond. In Amsterdam heb je heel wat goede plekken waar je lekkere teppanyaki kunt eten. Dit zijn de vijf beste teppanyaki restaurants in Amsterdam.

Inhoudsopgave

De beste teppanyaki restaurants in Amsterdam

Heb jij nu ook zo'n zin om deze heerlijke Japanse gerechten te eten? Dit zijn de beste teppanyaki restaurants in Amsterdam.

1 Sapporo

Meer op Instagram

Voor een goede teppanyaki in een prachtig restaurant ben je bij Sapporo Teppanyaki aan het juiste adres. De gerechten worden ook eens aan tafel bereidt! Hoe cool?

Waardering:

 • Mooie ervaring
 • Leuk personeel
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding 
Contactgegevens:

Sapporo
Scheldestraat 99-H
Amsterdam
020 471 0039

Bezoek website

2 Hosokawa

Meer op Instagram

Ontdek de heerlijke wereld van de Japanse keuken bij Hosokawa, waar traditionele smaken met een moderne twist worden gepresenteerd. Bij Hosokawa kun je rekenen op een echte culinaire beleving. Dat is toch alles wat je wil?

Waardering:

 • Fijne sfeer
 • Hoge kwaliteit
 • Getalenteerd personeel
Contactgegevens:

Hosokawa
Max Euweplein 22
Amsterdam
020 638 8086

Bezoek website

3 Tomodachi

Meer op Instagram

Voor een echte Japanse live cooking, oftewel teppanyaki, ervaring is ook Tomodachi een hele goede keuze. Hoge kwaliteit en personeel dat weet waar ze het over hebben. Dat klinkt geweldig!

Waardering:

 • Vriendelijk personeel
 • Ook geschikt voor vegetariërs
 • Verrassend
Contactgegevens:

Tomodachi
Utrechtsestraat 87H
Amsterdam
020 785 7055

Bezoek website

4 Sazanka

Meer op Instagram

Restaurant Sazanka is een erg exclusief en chique teppanyaki restaurant. Hier maken de koks het eten live voor je klaar, wat het niet alleen super vers maakt, maar ook nog eens fantastisch om naar te kijken. Eten bij Sazanka is een echte ervaring die je meegemaakt wíl hebben.

Waardering:

 • Hoog niveau
 • Magische ervaring
 • Vegetarische opties
Contactgegevens:

Sazanka
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam
020 678 7450

Bezoek website

5 Mo-Jo Japanese Kitchen

Meer op Instagram

Bij Mo-Jo Japanese Kitchen kun je veel Japanse gerechten eten, en teppanyaki is er daar natuurlijk ook een van. Het restaurant is centraal gelegen aan het water. Je kunt er zowel lunchen als dineren, dus je hebt voor ieder wat wils. Heerlijk, toch?

Waardering:

 • Hele goede kwaliteit
 • Centraal gelegen
 • Grote, goede porties
Contactgegevens:

Mo-Jo Japanese Kitchen
Oosterdokskade 133
Amsterdam
020 740 0900

Bezoek website

Gemiddelde prijzen van teppanyaki restaurants in Amsterdam

Over het algemeen zijn teppanyaki restaurants in Amsterdam wel wat aan de prijzige kant. Weet wel dat je er ook iets heel gaafs voor terugkrijgt: goed eten en een geweldige ervaring.

Het meest authentieke Teppanyaki restaurant in Amsterdam

Een authentieke teppanyaki is erg moeilijk te definiëren. Maar als we een aantal aanbevelingen zouden moeten doen, zouden we Hosokawa aanraden. Daar zit je altijd goed.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedkoopste teppanyaki restaurants in Amsterdam?

Teppanyaki restaurants in Amsterdam hebben over het algemeen ongeveer dezelfde prijzen. Wil je een goed restaurant dat ook een beetje budgetvriendelijk is, dan kun je het beste naar Sapporo gaan.

Zijn er vegetarische en halal teppanyaki restaurants in Amsterdam?

Absoluut! Voor vegetarische teppanyaki kun je bij diverse restaurants terecht. Zo is Sazanka een goede optie, maar ook Tomodachi raden we aan.

Waar komt teppanyaki origineel vandaan?

Teppanyaki betekent letterlijk 'grillen op een ijzeren plaat' (teppan = ijzeren plaat, yaki = grill). In Japan is dit waarschijnlijk de oudste methode om eten te bereiden; het werd uitgevonden toen de Japanners hun vis grilden op een schep boven een open vuur. Gaaf, hé? Onze reguliere favoriete Japanse restaurants in Amsterdam vind je hier.