Soloreis te spannend? Zo vind je een reismaatje

Reizen door Chloe

Solo op reis gaan kan best eng zijn. Je bent namelijk helemaal aangewezen op jezelf en dit kan in een land waar je de taal niet spreekt en nog nooit best geweest erg spannend zijn. Daarom is het fijn om iemand te hebben die jouw reisdromen met je wilt delen. Maar ja, als je veel van die dromen hebt kan het lastig zijn iemand te vinden die iedere keer met je mee wilt. Ben jij op zoek naar een reismaatje. Met deze tips heb je die zo gevonden.

De voordelen van een reismaatje

Een reisbuddy is niet alleen heel gezellig, maar het heeft nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan je uitgaven. Als je samen met iemand op reis gaat kun de veel kosten delen. Denk aan je verblijf of een ritje met de taxi. Zo worden veel dingen een stuk voordeliger. Een ander voordeel is dat je altijd iemand hebt die een leuke foto kan maken van jouw avonturen. Geen gênant gestuntel dus als je het aan andere toeristen moet vragen.

Dating apps voor reisbuddy’s

Een ideale manier om een geschikt reismaatje te vinden is door gebruik te maken van apps. Het is natuurlijk wel zo fijn dat jullie goed klikken als je samen vaak op pad gaat. Gelukkig is dit makkelijk te ontdekken via een soort dating apps voor reismaatjes. Op je profiel kan je je hobby’s delen, maar ook je bucketlist. Als jij iemand vindt met dezelfde bestemmingen in zijn of haar lijstje, dan heb je al snel een match. Goede apps om een reismaatje te vinden zijn Bumble BFF en Travello. Ook heb je de app NomadHer. Deze app is alleen voor vrouwen en dus perfect als je echt op zoek bent naar een vrouwelijk reismaatje.

Een eerste mini-reis

Heb je iemand gevonden die bij jou lijkt te matchen? Spreek dan eerst af voor een kopje koffie. Iemand kan online heel anders overkomen dan in real life. Door elkaar dus even echt te zien en te spreken kunnen jullie elkaar nog beter leren kennen. Klikt het nog steeds? Ga dan eerst samen een nachtje of een kort weekend weg in Nederland. Goed met iemand om kunnen gaan is leuk, maar samen reizen is heel wat anders. Door een mini-reis te plannen kunnen jullie dus eerst testen of jullie het ook langer met elkaar leuk hebben voor jullie echt samen een vakantie boeken.

Oproepjes online

Ben je op zoek naar een reismaatje? Laat het dan vooral weten. Op Facebook zijn veel groepen te vinden speciaal om reisliefhebbers met elkaar te verbinden. Doe hier eens een oproepje in. Stel jezelf voor en laat weten dat je op zoek bent naar een iemand om je reisplannen mee te delen. Je bent namelijk echt niet de enige die alleen op reis gaan toch nog iets te spannend vindt.

Groepsreizen

Wil je eigenlijk wel alleen op reis, maar durf je die stap nog niet helemaal te zetten? Boek dan een groepsreis. Het beste wat je dan kan doen is een singlereis boeken. Dat betekent niet dat je geen relatie mag hebben, maar is juist bedoeld voor mensen die alleen op reis willen gaan. Zo kom je dus niet in een groep terecht waar je alleen maar met families en vriendengroepen zit, maar alleen met andere ‘solo’ reizigers. Ook hoef je niet overal aan mee te doen en mag je gerust een dagje alleen op pad als je dat wilt. Ideaal dus om te proberen voor je echt op soloreis gaat.

Staycation in een hostel

Dé manier om op een bestemming nieuwe mensen te leren kennen is in een hostel slapen. Hier zit het vol met soloreizigers en bijna iedereen is wel in voor nieuwe ontmoetingen. Natuurlijk is dit dan alsnog een soloreis, maar je kan er ook voor kiezen om dit eerst in eigen land te proberen. Ook in Nederland zijn veel hostels te vinden. Daarnaast kan je ook een weekendje alleen naar Antwerpen. Doordat je in een land bent waar je jezelf goed verstaanbaar kan maken is het een stuk minder spannend. En vind je het niks? Dan kan je ook zo weer naar huis.