Dit zijn de mooiste rooftopbars in Nederland

Vrije tijd door Chloe

Met een cocktail in je hand van prachtig uitzicht genieten? Dat doe je natuurlijk bij een rooftopbar. En daarvoor hoef je niet naar New York of Dubai. Nee, in ons lage landje zijn ook genoeg rooftopbars te vinden waar je je on top of the world voelt. 

Lees ook: Waarom een karaokebar fan-tas-tisch is

Dakkas, Haarlem

Dit kasrestaurant staat, hoe kan het ook anders, op het dak. Het gebouw zelf waar de kas op gebouwd is, is allesbehalve bijzonder. Dit is namelijk gewoon een parkeergarage. Voorheen kon er op het dak geparkeerd worden, maar nu is er ruimte gemaakt voor dit unieke restaurant. Met een prachtig uitzicht over de stad en een duurzaam concept is de dakkas dé rooftopbar van Haarlem.

De Witstraat 1A, Haarlem

Floor 17, Amsterdam

Floor 17 van het Leonardo hotel ligt natuurlijk op de 17verdieping. Mooi uitzicht is met een hoogte van 85 meter gegarandeerd. ‘s Zomers kan je er heerlijk op het grote terras zitten met een cocktail, maar ook ’s winters kan je hier terecht voor een fantastisch uitzicht op de verlichte stad.

Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

NHOW, Rotterdam

In de stad van de hoge gebouwen mag een rooftopbar natuurlijk niet ontbreken. Bij het NHOW Hotel in Rotterdam geniet je op grote hoogte van lekkere hapjes en drankjes. Met een uitzicht over de Erasmusbrug moet je deze skybar zeker een keer bezocht hebben.

Wilhelminakade 137, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door nhow Rotterdam (@nhowrotterdam) op

The Penthouse, Den Haag

Dit is de hoogste uit ons lijstje. The Penthouse bovenin The Hague Tower bevindt zich op maar liefst 135 meter hoogte. Geen buitenterras, maar binnen in de bar of het restaurant heb je uitzicht over de hele stad. De echte durfal kan ook nog naar het buitenplateau lopen om de stad vanaf buiten te bewonderen. 

Haagse Toren Rijswijkseplein 786, Den Haag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door S K Y B A R • the hague (@skybar.thehague) op

W Hotel, Amsterdam

Deze foto’s heb je vast wel eens voorbij zien komen. Het is namelijk een walhalla voor perfecte Instagram-foto’s en dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze rooftop heeft namelijk een zwembad. En dat is niet alles, want je kijkt zo uit op het mooiste gebouw van de stad: Het Paleis op de Dam. 

Spuistraat 175, Amsterdam

MADAM, Amsterdam

Deze rooftopbar is wel heel bijzonder. Met een panoramaview kijk je uit over alle delen van onze hoofdstad. Het gebouw stijgt boven de stad uit en omdat er verder geen hoge gebouwen omheen staan heb je vrij uitzicht over het IJ, Centraal Station en de rest van de stad. Ook bijzonder: je kan hier zelfs schommelen op de hoogste schommel van Europa! Zeker de moeite waard dus. 

Overhoeksplein 1, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madam (@madamamsterdam_) op

Lees ook: Dit zijn de beste kattencafés van Nederland