Drinken op eigen risico: de meest heftige shotjes

Vrije tijd door Sanne Michelle

Je kent het vast: je bent lekker op stap met je vriendinnen en je best friend vind het een goed idee om shotjes te doen. Je belandt vervolgens in een shotjesbar met allerlei gekke nietszeggende namen. Stiekem ben je wel benieuwd naar de smaken van de shots en je besluit er voor te gaan. Sommige shotjes vallen mee, maar het kan ook enorm tegenvallen. Wij verzamelden een aantal van de most fierce shots ter wereld. Warning: drink at own risk!

Lees ook: Die ene vriendin die nooit een rondje haalt: zo pak je het aan

Stroh 80 

We vallen direct met de deur in huis met dit heftige drankje met maarliefst 80%(!) alcohol. Stroh 80 (ook wel strohrum genoemd) is een rum uit Oostenrijk die bekend staat om zijn krachtige smaak. Stroh heeft de geur en smaak van vanille, eikenhout en een vleugje sinaasappel met amandelen. Het wordt vaak gebruikt door gerechten en warme chocolademelk. Het drankje wordt niet vaak als shotje gedronken vanwege het hoge alcoholpercentage, maar toch zijn er enkele waaghalzen die dit geprobeerd hebben. In bars wordt het drankje vaak gemixt of verdund met water. Don't try this at home! 

Vuurbal (Fireball) of Flatliner

Van Fireball heb je vast wel eens gehoord, maar dit is een nét wat andere variant. Hij wordt ook wel eens Flatliner genoemd. Bij dit shotje komt namelijk écht vuur aan te pas! De ingrediënten zijn sambuca, tequila en een paar druppeltjes Tabasco. Smoking hot! Mocht je dit shotje zelf willen maken zorg er dan voor dat je het maakt in een vuurbestendig glaasje en wees voorzichtig!

Tapeworm shot

Hou je vast, because this ain't no joke. Dit shotje wordt gemaakt van mayonaise, wodka en peper... like what?! Door de mayonaise toe te voegen aan het shotje gaat het lijken alsof je een worm in je drankje hebt zitten. Het is aan jou om te beslissen of je het wilt proberen. Wij slaan over!

Naga Chilli Vodka

Deze wodka is wereldwijd bekroond als de meest pikante wodka ter wereld. Er wordt chilipeper toegevoegd en heeft een alcoholpercentage van 40%. Waarschuwing! Er wordt geadviseerd om dit drankje absoluut niet puur te nuttigen, maar ook in dit geval zijn er echte die hards die het toch gedaan hebben. Mocht je het toch willen proberen: zet de melk maar alvast klaar. Dare devil!

De Eggermeister Shot

Bij dit shotje ontstaan de twijfels al bij het horen van de naam. De inhoud doet zijn naam eer aan: het bevat namelijk Jägermeister en een gepekeld eitje. Yikes! Durf jij het aan?

Flaming Dr. Pepper Shot

Dit shotje klinkt best wel ingewikkeld maar is eigenlijk best wel makkelijk om te maken. De naam (flaming) betekent niet dat 'ie minder heftig is. Dit shotje wordt gemaakt met amarettolikeur, rum en bier. Ook hier komt het vurige vlammetje weer aan te pas. Heavy!

Backdraft Shot

Dit is een klassiek shotje en wordt gemaakt van twee gelijke hoeveelheden Schotse Whiskey en Franse likeur. Vervolgens wordt dit in de brand gestoken en binnen een paar seconden weer gedoofd. Best een heftige combinatie zo, do you dare?

Prairie Fire Shot

Eenvoudig maar ook weer super spicy en dus heftig! De ingrediënten zijn Tequila en hot sauce. Vaak is dit Tabasco, maar je kunt ook voor een andere (vloeibare) pittige saus gaan. Gebruik geen te dikke saus want anders gaat alles naar de bodem. Enjoy, *kuch*

Voor sommigen onder ons geldt: hoe heftiger hoe beter, maar de meeste zullen alleen al vies kijken bij het horen van de ingrediënten of het zien van de shot. Welk shotje durf jij te proberen? Cheers!

via GIPHY

Lees ook: Cocktail time: frozen kersenmojito