De 10 terrassen in Europa met het allermooiste uitzicht

Reizen door Laura

Een fijn terras moet hebben: 1) goede menukaart, 2) een plek in de zon en 3) een goed uitzicht. In je eigen stadje weet je precies waar je moet neerstrijken om een zonnige dag te vertoeven met een witbiertje en portie bitterballen. In het buitenland is het nogal een zoektocht naar dat Perfecte Terras. Boek die ticket en kijk je ogen uit!

allermooiste terrassen

Lees ook: Citytrips Europa: Hier moet je heen in 2019

Lucky you, restaurantreserveringsplatform The Fork (van Tripadvisor) maakte een top 10 van terrassen met het beste uitzicht in Europa.

1. La Isabela - Hotel 1898 in Barcelona

Op het drukke Ramblas vind je op de zevende verdieping van Hotel 1898 een oase van rust. Op het dakterras van de bar La Isabela kijk je uit over de waanzinnige skyline van Barcelona. Naast de allerbeste cocktails geniet je hier van overheerlijke tapas. En je kunt een duik nemen in het zwembad. 

terrassen

2. L'Adresse in Geneve

Je voelt je een echte Hollywood-ster als je het restaurant L'Adresse binnenstapt via de red carpet staircase. Daar vind je een moderne bistro meets boetiek. Op het terras kijk je uit over de idyllische straatjes van Genève en het La Rhône meer.

terrassen

3. 173 Rooftop Terrace in Barcelona

Voor een prachtig 360º uitzicht zit je goed bij het 173 Roof Terrace. Vanaf het terras kijk je uit op maar liefst drie highlights: de Torre de Collserola, de Tibidabo en de Sagrada Familia. Op hier kun je lekker loungen aan het zwembad.

Helaas is dit terras tijdelijk gesloten, het is niet bekend wanneer het weer opengaat.

terras

4. Top of the Carlton in Venetië

The sky is letterlijk the limit bij de luxe Sky Lounge in Venetië. Op dit terras kijk je uit over het Venetiaanse Canal Grande en Constitution Bridge.

terrassen

5) The MOOD Rooftop Terrace - Hotel The One in Barcelona

Barcelona zit goed in haar terrassen met uitzicht! Ook op The MOOD Rooftop Terrace kun je relaxen in alle rust. Tip: ga hierheen voor een adembenemende zonsondergang. Je krijgt er geen spijt van!

terrassen

6) Le Cercle Rouge in Marseille

Het terras van Le Cercle Rouge is een echt verborgen pareltje. In de smalle straatjes van Marseille vind je dit romantische restaurantje met heerlijke tapasgerechten en een fantastische wijnkaart.

terrassen

7) Palacio de Cibeles in Madrid

Een chic diner bij zonsondergang? Palacio de Cibeles is the place to be. Het restaurant is gelegen in een monumentaal pand en was het voormalige hoofdpostkantoor van Madrid. En je ziet het: het uitzicht is waanzinnig.

terrassen

8) Panorama Restaurant La Scaletta in Florence

Het fantastische panorama view is ideaal voor een romantisch diner of een avondje cocktails. Het terras van La Scaletta biedt uitzicht op de stijlvolle straatjes, rode daken en de rivier de Arno.

9) Golf Hotel René Capt in Montreux

De foto zegt genoeg: op het terras van het Golf Hotel René Capt kijk je uit over het beeldschone meer en de prachtige bergen van het Zwitsere plaatje Montreux. Vooral het dessert schijnt to die for zijn.

terrassen

10) Restaurant Woods in Leiden

Yes! Ook Nederland zit in de top 10. Het terras met het beste uitzicht vind je in Leiden: restaurant Woods is een oude droogloods aan de Oude Rijn. 

terrassen

Lees ook: Weekend weg in Nederland: dit zijn de mooiste plekjes