Citytrips Europa: Hier moet je heen in 2019

Reizen door Roos

Welke reisjes heb jij dit jaar allemaal al op de planning staan? Misschien maak je wel een mooie verre reis of ga je drie weken weg met de camper. Maar vergeet vooral niet dat citytrips ook hartstikke leuk zijn! Het kost je weinig vakantiedagen, maar levert je een geweldige ervaring op. Ben je nog op zoek naar originele citytrips Europa, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Vergeet Berlijn en Barcelona, want dit is wat je in 2019 niet wilt missen.

 

Citytrips Europa tip 6: Novi Sad

Novi Sad is de tweede stad van Servië en een echte studentenstad. De sfeer is er elegant, door de prachtige architectuur, en vooral ontspannen. Deze relaxte bestemming mag dan ook zeker niet ontbreken in deze lijst van citytrips Europa. Wil je even ontsnappen aan het stadse leven? In de buitenwijken vind je allerlei boerderijen en herbergen aan de rivier. Ga langs bij de familiewijnkelders en proef een glaasje, pak onbekende wandelpaden en bewonder de kloosters in de buurt. Kortom, de ideale locatie voor een relaxte stedentrip die eigenlijk gewoon voelt als vakantie.

Bekijk hier het aanbod citytrips naar Novi Sad.

citytrips europa novi sad

Citytrips Europa tip 5: Zadar

Zadar ligt aan de Dalmatische kust van Kroatië en is uitgegroeid tot een levendige, kosmopolitische stad. Raak tijdens je citytrip Europa verdwaald in het doolhof van marmeren straatjes in het oude centrum of ontdek hippe bars in het uitgaansleven. Ook vind je genoeg cultuur, zoals oude Romeinse ruïnes, moderne musea en traditionele eethuisjes. Net buiten de stad vind je de natuur in de vorm van prachtige bossen en stranden met glinsterend blauw water. Tijdens een bezoekje aan Zadar waan je je echt in een stukje paradijs. 

Bekijk hier het aanbod citytrips naar Zadar. 

citytrips europa zadar

Citytrips Europa tip 4: Bodø

Bodø ligt in Noord-Noorwegen en is hét alternatief voor de drukke stad Tromsø, een bestemming die hoog in de lijst van populaire citytrips Europa staat. Bodø is ook bedrijvig en levendig, maar je vindt er ook ruige natuur. In de zomer kun je onder de middernachtzon kajakken of een tocht maken langs de indrukwekkende eilandenarchipel, terwijl je in de winter natuurlijk naar Bodø afreist om het magische noorderlicht te bewonderen.

Bekijk hier het aanbod citytrip naar Bodø.

citytrips europa bodø

Citytrips Europa tip 3: Valetta 

De middeleeuwse stad Valetta ligt in het altijd zonnige Malta. In de zomer is het hier vooral warm en droog, maar na een dorre zomer komt Valetta in het najaar weer helemaal tot leven. De lucht is er frisser, de omgeving groener, de temperaturen aangenamer, de zonsondergang kleurrijker en de straten rustiger. Het is absoluut een aanrader om in het voor- of najaar een bezoekje aan Valetta te brengen!

Bekijk hier het aanbod citytrips naar Malta.

citytrips europa valetta

Citytrips Europa tip 2: Oxford

De Engelse stad Oxford is het mooiste om in de lente te bezoeken, als de oude bomen rondom de beroemde colleges in de universiteitsstad in bloei staan. De Middeleeuwse stad biedt veel natuur, met de Cotswolds streek slechts op een halfuurtje rijden. Bezoek sowieso één van de talloze gezellige pubs en bestel een stevige ploughman’s lunch met een pint ale. 

Bekijk hier het aanbod voor citytrips naar Oxford.

citytrips europa oxford

Citytrips Europa tip 1: Sofia

De Bulgaarse hoofdstad Sofia is werkelijk prachtig in de lente. Na een rondje beroemde bezienswaardigheden zoals de Alexander Nevski-kathedraal, Bashi-moskee en Sofia Synagoge, pak je de kabelbaan naar de top van de berg Vitosha. Daar wacht je een prachtig uitzicht op Sofia gehuld in de lentenevel. Tijdens je citytrip naar Sofia kun je ook volop genieten van de Bulgaarse keuken voor een prikkie.

Bekijk hier het aanbod citytrips Europa naar Sofia.

citytrips europaLees ook: Reislust? Dit zijn de beste reisbestemmingen per maand

Beeld: iStock