Voor het eerst seks met je nieuwe liefde: zo maak je het spannend en comfortabel

Intiem door Maya Luz

Alle eerste keren in een nieuwe relatie zijn erg spannend. Maar zeker de eerste keer dat jullie samen het bed delen is ontzettend spannend. Je partner zal dit waarschijnlijk ook zo ervaren. Dit zijn de beste dingen om te doen om deze ervaring zo spannend mogelijk te maken, maar vooral comfortabel voor beide partijen.

Lees ook: Wat doe je met een man die egoïstisch is in bed?

Bespreek het onderwerp van tevoren

Jullie zullen waarschijnlijk niet plannen wanneer jullie seks gaan hebben. Maar het is altijd goed om het onderwerp te bespreken voordat het gaat gebeuren. Vraag je partner wat die fijn vindt in bed, en wat juist niet. Zo leren jullie elkaar al een beetje kennen op seksueel gebied en kom je minder snel voor verrassingen te staan. Het kan ook stress en onnodige spanning wegnemen omdat je partner van tevoren je grenzen kent, en je deze niet meer aan hoeft te geven terwijl jullie bezig zijn.

Communiceer veel

Communicatie is altijd belangrijk. Maar zeker tijdens de eerste keer is dit onmisbaar. Vraag aan elkaar of ze de dingen die je doet fijn en oké vinden. Dit kan enorm helpen om je partner op hun gemak te stellen, en natuurlijk ook andersom. Wees ook niet bang om de ander een beetje op weg te helpen. Door hierover te communiceren leer je elkaars lichaam beter en sneller kennen. Wees dus vooral open en eerlijk. Hier zullen jullie in de toekomst ook veel profijt van hebben. 

Doe rustig aan en neem je tijd

Je eerste keer seks met iemand is een speciaal en intiem moment. Probeer dit moment dan ook niet te overhaasten. Neem overal de tijd voor en pas jouw tempo aan op die van jouw partner. De eerste keer is een goed moment om het lichaam van je partner te ontdekken. Zie dit dan ook als het doel van dit intieme moment. Spannende standjes en andere experimentele dingen komen later wel. Wees geduldig, jullie connectie begint pas net en jullie hebben nog alle tijd om deze verder te ontdekken.

Forceer niks

Tot slot is het van belang om niks te forceren. Soms is de sfeer of het moment gewoon nog niet geschikt om deze stap te zetten, en dat is niet erg. En als het wel de juiste tijd en plek is, forceer dan geen gevoelens of sfeer die er niet zijn. Het is spannend, en dat is niet erg om toe te geven. Je hoeft je niet voor te doen als een super zelfverzekerd beest in bed als je dat niet bent. En fake nooit, maar dan ook echt nooit, een orgasme!

Lees ook: De spannendste seksspeeltjes voor solosex of samen met je partner