Dit is wat jouw ascendant zegt over jouw uiterlijk

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Iedere planeet in onze geboortehoroscoop heeft invloed op een stukje van ons leven. Zo gaat Venus voornamelijk over liefde terwijl Mercurius te maken heeft met communicatie. De ascendant daarentegen zegt iets over hoe jij overkomt op anderen en je uiterlijk. Dit is zijn de uiterlijke kenmerken die horen bij jouw ascendant.

Lees ook: Er staat een mercury retrograde voor de deur: dit is het en zo overleef je het

De ascendant

Je ascendant hangt af van je geboortetijd. Hij wordt bepaald door het sterrenbeeld dat over de oostelijke horizon kwam op het moment dat jij ter wereld kwam. De ascendant wisselt iedere twee tot drie uur van sterrenbeeld. Daarom is het vrij belangrijk dat jouw geboortetijd zo nauwkeurig mogelijk is. Die ene minuut kan soms al een verschil maken! Mocht jij nog niet bekend zijn met je ascendant, dan kun je deze achterhalen door je geboortedatum, locatie en tijd in te vullen op een van de vele astrologie websites. Just Astrology Things is hiervoor een fijne site!

Ram

Ram is het jongste sterrenbeeld van de zodiac. Dit is terug te zien in hun uiterlijk. Ze hebben namelijk vaak een atletisch lichaam en een baby face. Daarnaast hebben Rammen vaak een vierkante kaaklijn, een rode toon in hun haar en hebben een natuurlijk blosje op hun wangen. Ook zijn Rammen vaak een beetje onhandig. Ze zullen dus regelmatig zichtbare littekens hebben of onder de blauwe plekken zitten.

Stier

Stieren hebben een natuurlijke laid back uitstraling. Ze hebben vaak donkere uiterlijke kenmerken waaronder donkere ogen en haar. Krullen zie je ook vaak terug bij Stieren. Het sterrenbeeld Stier wordt veel beïnvloed door de planeet Venus, de planeet van de liefde. Hierdoor worden Stieren vrijwel altijd gezien als knappe mensen.

Tweelingen

Een Tweelingen herken je aan hun expressieve manier van communiceren. Ze hebben vaak erg geanimeerde gezichtsuitdrukkingen en maken veel gebaren tijdens het praten. Ze stralen enthousiasme uit wanneer ze ergens over praten waar ze gepassioneerd over zijn. Daarnaast hebben Tweelingen een wat langere gezichtsvorm.

Kreeft

Kreeften worden beïnvloed door de maan. Dit is terug te zien in hun uiterlijk. Ze hebben vaak een rond gezicht en ronde, diepe ogen. Ook staan Kreeften bekend om hun borst. Bij vrouwen uit dit zich vaak in grote borsten, terwijl mannen een brede borstkas hebben.

Leeuw

Bij Leeuwen draait alles om haar. Het haar van een Leeuw is hun meest opvallende eigenschap. Zie het als hun letterlijke manen. Het haar is vaak dik met veel volume. De gezichtsvorm van een Leeuw is vaak te vergelijken met de vorm van een diamant. Leeuwen stralen zelfverzekerdheid uit, wat je terugziet in hun lichaamstaal.

Maagd

Maagden zijn verfijnde mensen, dit zie je terug in hun uiterlijk. Ze beschikken over een verfijnde schoonheid die ze uiten in een simpele maar elegante kleding- en haarstijl. Maagden hebben vaak wat minder uitgesproken kenmerken in het gezicht en zijn vaak ook niet erg lang.

Weegschaal

Net als Stier, wordt Weegschaal beïnvloed door Venus. Weegschalen zijn dan ook knappe mensen in de ogen van velen. Ze beschikken over schattige eigenschappen zoals kuiltjes in hun wangen en pruilende lippen. Ze hebben een charmante uitstraling en hebben vaak een erg symmetrisch gezicht.

Schorpioen

Als blikken konden doden, dan zouden we allemaal enorm op moeten passen voor Schorpioenen. Dit sterrenbeeld staart altijd tot diep in je ziel. Ook beschikken Schorpioenen over donkere ogen en haar en hebben ze vaak een gespierd lichaam.

Boogschutter

Boogschutters herken je aan hun open en expressieve gezichten. Ze proberen graag nieuwe dingen en dit zie je terug in hun uitstraling. Boogschutters hebben meestal een atletisch lichaam en zijn vaak vrij lang. Ook hebben ze langere ledematen. Legs for days!

Steenbok

Steenbokken worden vaak verward met Maagden. Ook zij hebben een elegante en verfijnde stijl. Steenbokken hebben een volwassen uitstraling en hebben kleine maar uitgesproken gezichtskenmerken. Steenbokken hebben vaak stijl, donker haar.

Waterman

Een Waterman is gemakkelijk te spotten. Je herkent ze aan hun grote ogen en hun grotere voorhoofd. Watermannen uiten hun creativiteit graag door middel van hun uiterlijk. Zo kleden ze zich graag opvallend en zie je ze vaak met gekleurd haar. 

Vissen

Vissen zijn de dromers onder alle sterrenbeelden. Ze hebben een dromerig uiterlijk met ronde ogen en lange wimpers. Vissen zijn erg sierlijke mensen, wat je terugziet in hun lichaamstaal. Ook zijn Vissen vaak kleinere mensen.

Lees ook: Dit zijn de twaalf huizen in je geboortehoroscoop en dit betekenen ze