Dit is de makkelijkste lifehack ooit om mieren weg te jagen

Vrije tijd door Jennifer

Het is natuurlijk niet zo dat mieren doodeng zijn, maar irritant zijn ze soms zeker wel. Vooral wanneer ze ineens in je huis of zelfs over het aanrecht lopen. Ieh! Daar horen ze toch niet thuis? Als jij toevallig op dit moment last hebt van mieren, moet je even opletten. Deze simpele lifehack zorgt ervoor dat de mieren nooit meer naar binnen durven.

Lees ook: Het is weer spinnenseizoen! Zo voorkom je spinnen in huis

Mieren wegjagen: zo doe je dat

Het komt vast weleens voor dat er ineens heel veel mieren rond of in het huis lopen. Ze zijn van alle seizoenen en komen vooral af op overgebleven etensrestjes. Wil je voorkomen dat ze überhaupt in de buurt van het aanrecht komen? Dan heeft deze oma op TikTok een briljante en heel simpele lifehack. Oma’s weten altijd raad! Volgens Oma Miep hoef je alleen maar even een lijn te trekken met stoepkrijt. Wát? Je trekt de lijn overal omheen, waar de mieren niet mogen komen. Volgens haar houd je de mieren dan heel ver weg. Zou het?

@omamiep1935 Wisten jullie dit? Hierdoor gaan mieren weg 🐜 #antiants #antiant #antimieren #mier #mieren #ants #wistjedat #stoepkrijt #huishouden #omashack #tiktoknl #grappig #herkenbaar ♬ origineel geluid - omamiep

Stoepkrijt tegen mieren: werkt het?

Waarschijnlijk vraag je je af of de stoepkrijt tegen mieren echt werkt. Het antwoord op deze vraag is volmondig: ja. Door een streep met stoepkrijt te maken, doorbreek je het geurspoor van de mieren. Hierdoor raken ze in de war. Ze lopen namelijk altijd een vaste route. Eigenlijk dus best zielig, maar hé, je wilt toch van ze af? Buiten hebben ze nog genoeg loopruimte.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan eens onderstaande video. Het is echt mind blowing hoe goed stoepkrijt werkt tegen mieren.

Lees ook: Deze planten geven we altijd té veel water