Mieren in huis? Zo jaag je ze makkelijk weg

Wonen door Roos

Iedere zomer is het weer raak: je hebt last van mieren in je huis. Ze kruipen in alle hoekjes en gaatjes en je wordt er gillend gek van. Toch is er een simpele manier om van mieren in huis af te komen. Deze lifehack had je eerder willen weten, trust us.

mieren in huis

Mieren in huis

Om van de mieren in huis af te komen kun je een spray gebruiken die supersimpel is om te maken. Hiervoor heb je citrusschillen nodig. Dit zijn schillen van citroen, sinaasappel of grapefruit. Waarom? Er zit d-limoneen in, een soort zurige olie die giftig is voor mieren. Het mooie hieraan is dat de aanwezige mieren doodgaan als ze ermee in aanraking komen én het vaagt de weg naar het voedsel uit, zodat er geen nieuwe mieren komen. Nou, beter kan niet! Right?

Mieren in huis: DIY anti-spray

Om de anti-mierenspray zelf te maken, stop je de verzamelde citrusschillen in een pannetje. Giet daar gewone of schoonmaakazijn overheen, totdat de schillen bedekt zijn. Vervolgens verwarm je het pannetje op het vuur, totdat het schillenmengsel heet is (maar niet kookt).

Zet het vuur uit en laat de schillen een paar keer intrekken en afkoelen, het liefst de hele nacht. Daarna zeef je het mengsel, zodat alleen de vloeistof over blijft. Die kun je vervolgens in een spuitflesje stoppen, waarmee je de mieren in huis te lijf kunt gaan. Ga helemaal los en spray overal waar je de mieren in huis hebt gezien. Reken maar dat dit de laatste keer zal zijn dat je ze zag.

Extra tip: bewaar de spray in de koelkast, zodat je hem er altijd bij kan pakken zodra je weer wat hardnekkige mieren in huis spot.

Lees ook: Afval scheiden, heeft het nou wel of geen zin?

Beeld: iStock