Fases waar je doorheen gaat als je in de nacht een mug probeert te doden

Lifestyle door Elsemieke

Op een snikhete dag is het heerlijk om de hele dag je raam lekker open te laten staan. Is het tenminste niet zo zweterig warm en klam als je ’s nachts weer je bedje in duikt. Maar daar denken die ellendige muggen helaas anders over…
 
Yep, je bent dus hartstikke dom geweest door je slaapkamerraam de hele tijd open te laten staan. En misschien was het ook niet zo handig om daar ’s avonds een lichtje bij aan te doen… Voor straf besluit een iets te fanatieke mug om je de hele nacht te terroriseren. Als je zo’n pechvogel bent zal je de volgende fases ongetwijfeld herkennen. 
 

Bron
 
1. Na een hele lange dag laat je je uitgeput achterover op bed vallen. Hallo zachte schone dekentjes en dág stressvolle momenten! Hoewel je al zo weinig mogelijk kleding draagt in de zomer wordt het toch een beetje zweterig in je bed. Snel maar even het raam openzetten dan.
 
2. Het klonk met je slaperige hoofd nog als een ontzettend goed idee. Met een zacht windje kan je de slaap vast makkelijker vatten dan in die benauwde hitte. Alleen een beetje jammer dat net wanneer je langzaam in slaap sukkelt een mug besluit om je nacht compleet te terroriseren. 
 
3. In je linkeroor hoor je een zacht gezoem, maar je hebt nog de stille hoop dat het beestje ergens in de hoek van je kamer zijn vertier gaat zoeken. Of dat hij lekker bij een ander persoon bloed gaat zuigen. Je stopt je hoofd ondertussen nog even wat dieper onder de dekens.
 
4. Ondanks het zogenaamd frisse windje uit je raam krijg je het nu toch wel bloedheet. Je besluit om je hoofd een klein stukje boven de dekens uit te steken. En alsof mevrouw Mug gewoon ruikt dat je weer beschikbaar bent komt ze met haar zoemende geluid weer een stuk dichterbij. Aaargh!
 
5. Nadat je vijf minuten lang nét hebt gedaan alsof het kreng je niet irriteert ben je het helemaal zat. Met een ruk smijt je het dekbed van je af om slaapdronken naar het lichtknopje te zoeken. Maar als je de lamp aandoet is het kleine monstertje foetsie. Hoe kan dat nou?! Je hoorde hem net nog!


6. Nét wanneer je weer in slaap bent gevallen hoor je het weer. “ZZZZMMMMMM.” Je hebt je zoektocht inmiddels opgegeven en probeert het irritante geluid te negeren. Je moet toch een keer in slaap vallen? Dat je inmiddels elke vijf minuten moet omdraaien helpt ook niet echt mee. 
 
7. Hoe je uiteindelijk in slaap bent gevallen weet je niet meer, maar the day after word je wakker met onder andere een enorme bult op je wang. Of erger: het kreng heeft je op je oog gestoken waardoor je er nog vermoeider uit ziet dan je al was. Thanks mug voor het compleet ruineren van mijn nachtrust!
 
8. De hele dag krab je je helemaal suf aan die irritante bultjes. De jeuk is intens. Hoe kan het eigenlijk dat zo’n klein suf beestje zoveel rode bultjes bij je kan bezorgen? Misschien was het wel een hele familie aan je wondjes te zien.
 
9. Net wanneer de jeuk een beetje is weggetrokken begint het hele feest diezelfde avond weer opnieuw. Je bent er inmiddels wel achter dat je lekker bloed hebt, want wanneer je lover een avondje bij je slaapt ben jij nog steeds degene met de rode vlekken… Zucht. Nog maar een paar uurtjes tot de wekker gaat. Koffie én concealer is de volgende ochtend je grootste vriend. 

Word jij zomers ook zo vaak geterrorisseerd door muggen?