Dit is waarom muggen altijd jou moeten hebben

Lifestyle door Elsemieke
Vriendlief ligt elke nacht als een soort Doornroosje vredig te knorren, maar jij kan de slaap maar niet vatten. Die plakkerige warmte is tot daaraan toe, maar moeten die ellendige muggen jou nu per se de hele nacht blijven irriteren?
 
Heel veel woelen, weer rechtop gaan zitten en jezelf nóg maar een keertje omdraaien: met dat broeierige weer is het ’s nachts vaak lastig om in slaap te komen. Muggen denken daar heel anders over, want na zo’n plakkerige nacht krab je jezelf helemaal suf. Kunnen ze je vent niet een keer gaan lastig vallen? Bespaar jezelf de hoop, want dat gaat niet gebeuren. Uit een nieuwe studie blijkt hoe dat precies zit. 
 

Bron

 
Het zit in je genen
Helaas: je lievelingsdiertje is back in town en hij heeft het op jou gemunt. Volgens een studie van Plos One heeft dat allemaal te maken met je genen die ook je lichaamsgeur bepalen. De wetenschappers ontdekten namelijk dat eeneiige tweelingen allebei net zoveel kans hebben om onder de muggenbulten te zitten. Bij twee-eiige tweelingen zit dat weer heel anders, zij worden niet per se allebei gestoken. Voor de onderzoekers reden genoeg om uit te zoeken hoe de stekende beestjes nu precies op onze genen reageren. 
 
Lichaamsgeur
Voor de studie werden 19 twee-eiige tweelingen en 18 eeneiige tweelingen gevraagd om hun arm een poosje in een cilinder te steken waardoor wind werd geblazen. Hierdoor werd hun lichaamsgeur goed verspreid. Gelukkig mochten ze die arm er snel weer uithalen, want daarna lieten de onderzoekers een zwerm muggen los. Aanvallen maar! Opvallend was dat bij de twee-eiige tweelingen de muggen spontaan op één lichaamsgeur afgingen. Bij de eeneiige tweelingen verdeelden de beestjes zich bijna gelijkmatig over de twee cilinders. 
 
Lekker zweten
Een opvallende ontdekking, maar toch hangt het niet alleen van je lichaamsgeur af of je vaak gestoken wordt of niet. Muggen houden bijvoorbeeld ook heel erg van beweging en warmte. Als je vaak een rondje door het bos rent of lekker gaat bootcampen ben je dus sowieso een makkelijk doelwit voor onze kleine vriendjes. Ben je daarbij ook nog eens snel buiten adem dan kun je de verzachtende crème maar beter vast klaarzetten. 

Ben jij ook altijd de pineut als het muggenseizoen weer aanbreekt?