Snel vet haar? Met deze tips hoef je het minder vaak te wassen

Haar door Chloe

Herken je dit? Je hebt ’s ochtends je haar gewassen en ’s avonds is het alweer zo vet dat je wel weer onder de douche wilt springen. Snel vet haar krijgen kan heel vervelend zijn. ‘Als je haar maar goed zit’ is niet voor niets een veelgebruikte uitspraak. Daarom hebben wij wat tips voor je verzameld waardoor je haar een stuk minder snel vet wordt en je het dus ook minder hoeft te wassen.

Blijf zo veel mogelijk van je haar af

Als je snel vettig haar hebt dan kan het zijn dat je er heel veel aanziet. Even je handen door je haar halen kan er al snel voor zorgen dat het vettig wordt. Dit komt niet alleen door wat er allemaal op je handen zit, maar ook omdat je hoofdhuid meer talg gaat aanmaken bij aanrakingen. Zo veel mogelijk afblijven dus.

Steek je haar op

Kan je toch maar moeilijk van je haar afblijven? Steek je haar dan op en zorg vooral dat het niet meer in je gezicht hangt. Zo zal je er veel minder snel aanzitten en dus zal het ook minder snel vet worden.

Een goede shampoo

Shampoo zorgt er natuurlijk voor dat je coupe weer helemaal fris is, maar als je het verkeerd gebruikt kan het ook juist sneller vet worden. Allereerst is het belangrijk dat je niet te veel shampoo gebruikt en het goed uitspoelt. Shampooresten zorgen namelijk sneller voor vettig haar. Daarnaast heb je ook shampoos speciaal voor haar dat snel vet wordt. Ideaal voor jou dus.

Gebruik zo min mogelijk producten

Natuurlijk, een shampoo en een goede conditioner zijn nodig, maar probeer het hierbij te houden. Andere producten zoals serums, haarlak en mousse zorgen ervoor dat je haar vet wordt. Laat deze producten dus zo veel mogelijk staan. 

Je kussensloop vervangen

Aangezien je iedere nacht met je hoofd op je kussen ligt, kan deze snel vies worden. Make-up resten, vettig haar en zweet zorgen ervoor dat dit niet het meest frisse gedeelte in huis is. Als jij er dan vervolgens met je net schoon gewassen haar op gaat liggen, dan komt al die viezigheid natuurlijk weer direct in aanraking met je haar. Vervang je kussensloop dus regelmatig. Ook kan het opsteken van je haar als je gaat slapen helpen.

Was je haar zo min mogelijk

Dit is misschien wel het laatste wat je wilt horen, maar als je snel vet haar hebt dan kan je het beter zo min mogelijk wassen. Als je het vaak wast dan zal je haar hieraan gewend raken en dat geldt andersom dus ook. Stel dit dus zo veel mogelijk uit. Is het vet en ga je de deur uit? Probeer het wassen dan nog even te rekken met een goede droogshampoo.