Droge huid? Dit kan je ertegen doen

Lichaam door Chloe

Voor de meeste van ons bestaat de zomer vooral uit zon, zee en strand. Heerlijk, maar onze huid wordt hier iets minder gelukkig van. Hierdoor kan je huid namelijk behoorlijk uitdrogen. Gelukkig kan je met de juiste verzorging je huid een handje helpen te herstellen. Wij vertellen je hoe. 

Voldoende drinken

Op warme dagen is het natuurlijk al belangrijk dat je voldoende drinkt, maar als je last hebt van een droge huid al helemaal. Je huid heeft namelijk vocht nodig om te herstellen en dat kan maar op één manier: drinken. Over het algemeen moet je minimaal twee liter water per dag drinken. Houd dit bij door bijvoorbeeld een grote kan op je bureau te zetten. Zo drink je niet alleen automatisch meer, maar weet je ook of je de twee liter haalt.

Kort en koud douchen

Dit is misschien niet iets waar je heel blij van wordt, maar als je een droge huid hebt dan is kort en koud douchen wel zo handig. Oké, echt ijskoud hoeft niet, maar het helpt zeker niet om onder een hete douche te stappen. Verder kan je prima af en toe even scrubben om je dode huidcellen de verwijderen, maar doe dit niet te vaak. Ook hier moet je huid namelijk van herstellen. Daarnaast is het belangrijk om niet je ruig je lichaam af te drogen. Dep het droog met een zachte handdoek. Dit is veel fijner voor je huid.

Verzorgende producten

Ben je de douche uitgestapt? Smeer je huid dan in met een hydraterende en vette bodylotion of olie. Deze voeden de huid en zorgen ervoor dat je droge huid nog sneller herstelt. Ook kan je kiezen voor een hydraterende dag- en nachtcrème zodat je huid voortdurend gevoed wordt met verzorgende producten. Deze producten zijn sowieso goed als ondersteuning van de huid. Als je deze producten dagelijks gebruikt is de kans op een droge huid een stuk kleiner.