Zelfgemaakte gezichtsmaskertjes voor elk huidtype

Gezicht door Redactie Ze.nl

Je kunt ervoor kiezen om naar een dure schoonheidsspecialist te gaan of naar de drogist, maar waarom zou je niet voor goedkoop kiezen met hetzelfde resultaat?  Zelf je eigen maskertjes maken is leuk en het kost je bijna niets.

Je huid laten stralen met zelfgemaakte gezichtsmaskertjes kan met simpele huis- en tuinproducten. Heb je een droge, gevoelige of juist een normale huid? Hieronder vind je voor ieder huidtype een recept. Reserveer tijdens jouw beauty avond met je vriendinnen dus de keuken en ga aan de slag met jullie eigen maskertjes!
 
Honing-yoghurtmasker
Huidtype: alle huidtypen
Benodigdheden: 1 theelepel honing (wanneer je thuis alleen harde honing hebt, verwarm je deze 1 minuut in de magnetron om het te laten smelten) en 1 theelepel yoghurt (hiervoor gebruik je gewone yoghurt).
Bereiding: mix de honing en de yoghurt door elkaar en smeer het daarna royaal over je gezicht. Laat het mengsel 15 minuten op je gezicht zitten en was het er vervolgens met een gestoomd washandje af. Heb je een droge huid? Gebruik dan 2 theelepels honing in plaats van 1. Vette huid? Voeg dan een paar druppels limoensap aan je mengsel toe.
 

Avocadomasker
Huidtype: droge huid
Benodigdheden: een halve avocado en een half kopje honing.
Bereiding: pureer de avocado tot een glad mengsel en roer daarna de honing erdoorheen. Smeer je avocadomasker over je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Maak daarna je gezicht schoon met een gekoeld washandje.

Bananenmasker
Huidtype: vette huid
Benodigdheden: 1 rijpe banaan, 1 theelepel honing en een sinaasappel of limoen.
Bereiding: mix de banaan en honing samen tot een mengsel en voeg er vervolgens wat druppels sinaasappelsap of limoensap aan toe. Breng het masker aan op je gezicht en laat het 15 minuten zitten. Let op: reinig je gezicht goed voor het aanbrengen van dit masker voor het beste resultaat.

Wortelmasker
Huidtype: onzuivere huid
Benodigdheden: 2 tot 3 grote wortels en 2,5 eetlepels honing.
Bereiding: kook de wortels gaar en prak ze vervolgens met een vork tot ze gepureerd zijn. Mix de honing samen met de wortels tot een mengsel en breng het op je gezicht aan als het mengsel is afgekoeld. Laat het masker 15 minuten op je gezicht zitten en was het er daarna met koud water af.
 

Yoghurtmasker
Huidtype: gevoelige huid.
Benodigdheden: 1 kopje koude yoghurt en een half kopje havermout.
Bereiding: mix de koude yoghurt en de havermout bij elkaar. Smeer het vervolgens op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Was je masker er daarna met een gestoomde washand af. Je kunt in plaats van havermout ook eieren zonder dooier gebruiken voor dit masker. 

Perzikmasker
Huidtype: normale huid.
Benodigdheden: 1 middelgrote perzik, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel havermeel.
Bereiding: kook de perzik tot deze zacht is en pureer ?m vervolgens met een vork tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de honing en de havermout toe en meng het tot een stevig, glad en dik goedje. Smeer het masker op je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Was het daarna van je gezicht met gekoeld water.

Maak jij weleens zelf gezichtsmaskertjes?
Geschreven door: Lisa Ouweltjes