Report: Neoderma Bio-Peeling

Gezicht door Marleen_S
Er bestaan genoeg lekkere crèmepjes om je huid mee te verzorgen. Zeker als je huidproblemen hebt, is het geen overbodige luxe om jezelf eens extra te verwennen. Ik - Marleen - testte daarom voor jullie de bio-peeling van Neoderma.
 
We hebben allemaal zo onze eigen beautyrituelen. In een jaar tijd smeren we heel wat af om onze huid zo optimaal mogelijk te laten werken. En dat is maar goed ook, want je huid is het grootste uitscheidingsorgaan van je lichaam. Wat er binnenin je lijf gebeurt, zie je van buiten. Eigenlijk heel logisch dat je de huid dus ook van binnenuit voedt.
 
Neoderma
Dat is waar Neoderma, mede door haar bekende Bio-Peeling Treatment, voor staat: de huid vernieuwen door de celdeling een handje te helpen. Maar dan wel via de natuurlijke weg. Alle ingrediënten die Neoderma gebruikt in haar producten zijn op natuurlijke basis. Door de actieve kruiden en plantenextracten kunnen veel huidproblemen zoals actieve acne, littekens en pigmentvlekken worden verholpen. Gelukkig maakt het niet uit welk huidtype je hebt, de Bio-Peeling is geschikt voor zowel de gevoelige huid als bijvoorbeeld de getinte huid. Daarbij maakt het ook niet of het nu lente of winter is: in elk seizoen kan de behandeling toegepast worden. Belangrijk is wel dat je na de Bio-Peeling Treatment niet vol in de zon gaat zitten, je huid moet namelijk rustig herstellen.
 

De Bio-Peeling Treatment
Je huid heeft normaal gesproken 24 tot 28 dagen nodig om zichzelf te vernieuwen. Neoderma staat vooral bekend om haar behandeling, de Bio-Peeling, waarmee dit een stukje sneller gaat. Namelijk in tien dagen!
 
Daar gaat alleen wel eerst een gezichtsbehandeling - heel vervelend natuurlijk - bij de schoonheidsspecialiste aan vooraf. De producten van Neoderma kun je namelijk niet zo even bij de drogist om de hoek kopen. Gelukkig zijn er steeds meer beautysalons en schoonheidsspecialisten die, na een speciale training, de behandelingen van Neoderma aanbieden.
 
Ik toog naar Den Haag om in het opleidingsinstituut van Neoderma te ervaren hoe dat nou is, zo?n Bio-Peeling. Bij het woord ?peeling? gingen mijn nekharen stiekem rechtovereind staan, want de verhalen die ik hier over had gehoord waren weinig positief. Een prikkelig gevoel, pijn aan het gezicht en een vuurrood hoofd na de behandeling. Ai... Wat bleek: ik had me zorgen gemaakt om niets. Voordat ik aan de behandeling werd onderworpen, werd me eerst het één en ander uitgelegd. Ja, het kon een beetje tintelen, maar pijn zou ik niet voelen. Ook van roodheid was geen sprake. ?Je zult zien dat je na de behandeling een mooie ?glow? op je gezicht zal krijgen?, werd me beloofd. Onder het mom van eerst zien dan geloven nam ik plaats in de behandelstoel.


Stap 1
De huid van mijn gezicht werd eerst goed gereinigd. Iets wat ik regelmatig thuis in de badkamer oversla (foei Marleen!). Mijn huid kon dus wel een oppepper gebruiken. ?Je huid droogt uit als je het alleen wast met lauw/warm water. Het is heel belangrijk om daarna je huid weer stabiel te maken met een simpele tonic of crème?, legde de schoonheidsspecialiste uit terwijl ze de crème langzaam in mijn gezicht masseerde.
 
Stap 2
Daarna werd mijn huid opnieuw gereinigd en werden onzuiverheden die onder mijn huid lagen aangepakt. Ik heb nooit last van puistjes, maar toch was het goed dat de onzuivere plekjes die er zaten werden weggehaald. Dit deed ze met een speciaal lepeltje waarin een gaatje zat. ?Dit doen we zodat ik niet met mijn nagels of vingers littekentjes onder de huid kan veroorzaken. Als de onzuiverheden weg zijn, zal de Bio-Peeling beter doordringen in de huid?, werd me verteld.
 

Stap 3
Toen was daar het moment. De kruiden die op mijn huid zouden worden gesmeerd, werden eerst warm gemaakt. Hierdoor zouden mijn poriën open gaan staan en konden de algen en plantenextracten goed worden opgenomen door de huid. Dat de Bio-Peeling helemaal natuurlijk is, bleek wel uit de geur. ?De één vindt het ruiken naar paardenvoer, de ander weer naar een koeienstal. Het bewijst maar weer dat de Bio-Peeling geheel gemaakt is van alleen natuurlijke ingrediënten?, zei de specialiste. Gelukkig viel de stank reuze mee.
 
Na de peeling, kreeg ik tot slot een verzorgend masker, het Hydration Moisturizing Masker, dat heerlijk rook. Het licht tintelende gevoel tijdens de peeling trok helemaal weg. Echt een verwenmomentje.
 

Nabehandeling
Na de behandeling voelde mijn huid zacht aan, maar zodra ik met mijn vingers over mijn wangen streelde, voelde ik het weer tintelen. ?Dit komt omdat je poriën nog steeds open staan. Dit is na maximaal twee dagen zo weer weg?, werd me op het hart gedrukt. ?Belangrijk is dat je je huid de komende tien dagen blijft verzorgen met de speciale mini-verzorgingskit met Neoderma-producten. Ik doe 50% van het werk. De cliënt geeft ik altijd dit ?huiswerk? mee om na tien dagen écht optimaal resultaat te krijgen.?
 
De 'glow'

Ik ben benieuwd en zal mijn huid, zoals bij het afscheid beloofd, voor het eerst in mijn leven echt elke dag goed reinigen en verzorgen. Met het resultaat gelijk na de behandeling ben ik al heel blij. Mijn huid was voor de behandeling al vrij egaal, dus het verschil was haast niet te zien, maar de beloofde ?glow? is er! Plus een hele zachte huid!

Ook benieuwd naar de behandelingen en producten van Neoderma? Kijk op de website voor schoonheidsspecialisten en beautysalons bij jou in de buurt die werken met de producten van Neoderma.