Slecht in cadeaus geven: zo verras je iemand iedere keer weer

Cadeaus & hebbedingetjes door Maya Luz

Verjaardagen, feestdagen, een jubileum of gewoon omdat het kan: een cadeautje geven en krijgen is ontzettend leuk. Maar bedenken wat je iemand gaat geven is niet altijd even makkelijk. Sommige mensen hebben al zo veel spullen, wat het erg moeilijk kan maken om iemand echt te verrassen. Krijg jij altijd stress van cadeautjes kopen? Met behulp van deze tips maak je het uitzoeken van het perfecte cadeau een stuk makkelijker!

Lees ook: Dit zijn de leukste cadeaus voor een crazy cat lady

Ga voor hun niche

Als je goed bevriend bent met iemand, dan weet je vast wel waar ze zich mee bezighouden in het dagelijks leven. Wat zijn bijvoorbeeld hun hobby's of van welke films, series of artiesten zijn ze fan? Door hierbij stil te staan kom je al snel op veel leuke ideetjes. Brengt hun favoriete band bijvoorbeeld een nieuw album uit? Geef ze de cd of merchandise. Hebben ze een specifieke hobby, zoals schilderen of koken? Geef ze dan nieuwe materialen zoals kwasten, een mooie ovenschaal of een goede pan. Hiermee toon je aan dat je de persoon goed kent en dat je weet waar ze blij van worden. Heeft jouw persoon al ontzettend veel? Geef ze dan een cadeau dat op kan raken, zoals verf of een lekkere olijfolie!

Houd je ogen en oren open

Als je merkt dat de verjaardag van die persoon steeds dichterbij komt, is het een goed idee om extra op te letten en te luisteren naar eventuele hints. Soms zeggen mensen heel duidelijk wat ze willen, maar omdat je er niet op let, gaat het volledig langs je heen. Check bijvoorbeeld of ze recent nog iets aan je hebben laten zien dat ze wilde kopen, maar niet hebben gedaan vanwege de prijs. Je kunt ook kijken naar dingen die ze delen op sociale media, denk hierbij aan specifieke producten of kledingstijlen die ze mooi vinden. Tot slot kun je ook kijken of er iets van hen aan vervanging toe is. Hebben ze bijvoorbeeld echt een nieuwe stijltang nodig omdat de oude niet meer goed werkt? Doe dan een nieuwe stijltang cadeau. Het goede idee hoeft niet per se vergezocht te zijn om iemand blij te maken!

Geef een ervaring

Voor iemand die omkomt in spullen, is een ervaring een perfect cadeau om te geven. Neem ze bijvoorbeeld mee naar een concert, een theatervoorstelling of naar de film. Een hapje eten, een avondje uit of een dagje pretpark kan natuurlijk ook! Ga voor een activiteit die jullie allebei leuk vinden en waarvan je weet dat de ander er gek op is. Kies bijvoorbeeld een restaurant waar ze hun lievelingseten serveren of hun favoriete musical. Want van spullen kun je te veel hebben, maar mooie herinneringen kun je voor altijd blijven maken.

Laat ze zelf iets uitzoeken

Kom je er echt niet uit? Laat ze dan zelf iets uitzoeken. Als deze persoon erg kieskeurig is, is dit ook een goede optie. Iets wat ze zelf uitkiezen kan namelijk nooit verkeerd zijn. Maak er gelijk een dagje van door ze mee te nemen naar een leuke stad om te gaan shoppen. Zo geef je deze persoon niet alleen een leuk fysiek cadeau, maar ook een leuke herinnering. Twee in één! En dit is ook een stuk leuker dan het geven van een cadeaubon.

Lees ook: Plakband op? Zo pak je je cadeautje supersnel in