Deze maantekens zijn het meest en minst emotioneel

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Ons maanteken heerst over onze emoties. Welk sterrenbeeld jij hier hebt bepaald hoe jij jouw emoties ervaart en hoe jij deze uit. Het ene maanteken huilt minimaal één keer per week, terwijl de ander geen flauw idee heeft wanneer ze voor het laatst heeft gehuild. Deze maantekens zijn het meest emotioneel, of juist totaal niet.

Lees ook: Dit is wat jouw Venusteken zegt over wat jij zoekt in een partner

Meest emotioneel: Vissen

Vissen worden vaak gezien als de meest emotionele mensen binnen de zodiac. En dat is niet zonder reden. Mensen met hun maan in Vissen zijn extreem empathisch en worden omschreven als oude zielen. Ze voelen hun emoties op een diepe manier en kunnen daardoor makkelijk overspoeld raken door alle gevoelens die zich opstapelen in hun hoofd. Een Vissen maan heeft daarom een vriendenkring nodig die ze kunnen helpen met de emoties een plekje geven. Want je kunt nou eenmaal niet iedere dag somber onder een dekentje zitten.

Meest emotioneel: Schorpioen

Mensen met de maan in Schorpioen voelen ontzettend veel, maar ze laten dit niet graag merken aan hun omgeving. Wanneer een Schorpioen zich openstelt en zich kwetsbaar opstelt tegenover iemand anders is dit erg bijzonder. Dit doen ze namelijk niet graag en houden hun gevoelens het liefst voor zichzelf. Luister daarom aandachtig naar een Schorpioen wanneer ze zich uitspreken over hun gevoelens en vertel ze dat je er voor ze bent. Als ze hun gevoelens met jou delen, weet je dat ze je echt vertrouwen. 

Meest emotioneel: Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft is thuis bij de maan. Kreeften voelen alles erg diep en deze mensen worden ook snel geraakt door gebeurtenissen uit hun omgeving. Kreeften zijn goed in het aflezen van de sfeer in een groep en voelen het erg snel aan wanneer iemand ergens mee zit. Als jij minder goed bent in het uiten van je emoties, is een Kreeft een ideaal persoon om mee bevriend te zijn. Ze zijn erg empathisch en zullen altijd ondersteuning bieden. Een Kreeft heeft zelf ook deze ondersteuning nodig, ze omringen zich daarom graag met een sterke inner circle van vrienden en familie.

Minst emotioneel: Maagd

Maagden zijn de meest analytische mensen van alle sterrenbeelden. Ze hechten waarde aan logica, structuur en goede organisatie. Een Maagd kan dan ook vaak op een gestructureerde manier met emoties omgaan. Deze mensen zullen geen dagen huilend doorbrengen na een tegenslag. Ze zullen eerder op zoek gaan naar een gepaste oplossing voor hun probleem. Wel hebben deze mensen de neiging om lang te piekeren, want het zijn en blijven perfectionisten.

Minst emotioneel: Weegschaal

De naam zegt het al: Weegschalen houden van balans. Deze mensen zijn het gelukkigst in situaties waarin zij anderen helpen. Dus wanneer anderen in een lastige situatie zitten, schuiven ze alles opzij om dit op te lossen. Hun eigen emoties komen hierbij vaak op de tweede plek te staan. Hun behoefte aan balans betekent dus niet dat Weegschalen geen eigen emoties hebben, maar dat ze deze wegstoppen. Een partner met een emotioneel maanteken is voor hen een perfecte match. Zij herinneren de Weegschaal aan het belang van hun eigen welzijn. Zo vinden ze hun eigen balans terug.

Minst emotioneel: Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw wordt beheerst door de zon. Dit vuurteken voelt zich niet op zijn plaats bij de maan, die heerst over watertekens. Leeuwen zijn in deze positie dan ook erg warme mensen die dol zijn op aandacht. Deze mensen zijn natuurlijke entertainers die het veel te druk hebben om verdrietig te zijn. Leeuwen zijn daar veel te goed voor. Door huilen loopt hun mascara uit, en dat is hun grootste nachtmerrie.

Lees ook: Zijn jullie een perfecte match? Zo kom je erachter met behulp van astrologie