7 x tuininspiratie voor een gezellige zithoek

Wonen door Paula

Of je nu je balkon lenteproof wilt maken of je achtertuin een make-over wilt geven, je kunt vast wel wat inspiratie gebruiken. Nu we weer lekker naar buiten kunnen wil je namelijk een heerlijke sfeervolle tuin om in te relaxen. Wijntje erbij, barbeque aan of lekker zonnen met een fijn boek in je hand. Hoe fijn is dat? Zo maak je in jouw tuin een gezellige zithoek (en ja, dat kan ook in een kleine tuin!)

Tuininspiratie 2022 #1 - Brede stoelen

Een hele tuinset is soms wat veel, zeker als je weinig ruimte hebt. De oplossing voor een gezellige zithoek in de tuin? Kies voor fijne brede loungestoelen. Zo heb je toch dat luxegevoel in je eigen tuin. Met mooie kussens en gezellige lampjes maak je het vervolgens helemaal af naar je eigen smaak. Hallo sfeervol tuintje!

Tuininspiratie 2022 #2 - Picknicktafel but better

Ook een picknicktafel is een ideaal item om je tuin gezellig mee te maken. Alleen dan wel in een modern jasje. Zo spotten we deze picknicktafel met losse bankjes. Handig voor als er gasten komen, want iedereen schuift zo aan voor een fijn zomers diner. 

tuinset kopen, tuin inspiratie 2022

ROUGH-X 180cm picknickset 3-delig bij Keessmit.nl

Tuininspiratie 2022 #3 - Een fijne loungebank

Wie zegt dat een loungebank alleen in een grote tuin kan? Je kunt een kleine loungebank ook prima op je balkon zetten of in je kleine tuin. Zorg dat de groene aanslag verdwenen is, kies voor een goede ondergrond (bijvoorbeeld kleine tegeltjes) en zet je loungeset neer. De lifehack voor de beste loungehoek? Goede basiskussens die op je bank passen én fijne kussens die bij jouw woonstijl passen. Planten erbij en wat lampjes en je bent klaar voor de zomer.

Tuininspiratie 2022 #4 - Hoge tafel

Een van de tuintrends die we zien is de hoge tafel. Zo maak je een gezellig soort barretje in je tuin. Ideaal voor als je vaak familie of vrienden over de vloer hebt of gewoon fijn samen met je lover een drankje wilt doen na een lange dag. Ook een hele fijne zithoek voor in de tuin maar nét even wat hipper dan de klassieke tuinset.

tuin inspiratie 2022

Forza Cali/ROUGH-X 135cm barset 5-delig stapelbaar bij Keessmit.nl

Tuininspiratie 2022 #5 - Make it Ibiza

Maak je tuinset klaar voor de zomer en geef je tuin een flinke dosis Ibiza. Een mooie lichte tafel met rotan stoelen past daar goed bij. Maak het af met een wit tafelkleed, bijpassende kussens en, natuurlijk, een parasol. 

Tuininspiratie 2022 #6 - Zitzakken in de tuin

Een tuinset hoeft niet per se een tafel met stoelen te zijn. Je kunt ook kiezen voor zitzakken of loungekussens om op te relaxen buiten. Een ideale plek om lekker te lezen in de zon deze zomer. Wel even insmeren, want je droomt in no-time weg als je hierin ligt... 

Tuininspiratie 2022 #7 - Kies voor kleur

Hoewel veel tinten wit en aardetinten heel populair zijn vanwege de Ibizalook, kun je ook voor kleur kiezen. In 2022 mag je losgaan met kleur en dat betekent ook dat je mag uitpakken in de tuin. In plaats van het minimalisme is het maximalisme namelijk in opkomst. Denk: veel kleur, tafelkleden, kaarsen en lampjes. Gezellig!

tuinset kopen, tuin inspiratie 2022

Apple Bee Fiji lounge balkonset 3-delig stapelbaar bij Keessmit.nl 

Beeld: iStock