8 tips voor een sfeervolle tuin

Wonen door Laura D

Nu we aan huis gekluisterd zijn, is onze tuin vaak hét uitstapje geworden. Wat is er dan fijner om je tuin zo sfeervol mogelijk te maken, zodat je ook echt het idee hebt dat je er eventjes tussenuit bent, right? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om je tuin zo gezellig mogelijk te maken!

Lees ook: Kaarstekort? Zo gebruik je het restje wax van je oude kaars opnieuw

Zorg voor veel groen

Zorg ervoor dat je genoeg groen in je tuin hebt, zodat je ook het idee hebt dat je lekker in de natuur aan het ontspannen bent. Een paar mooie planten geven je tuin meer sfeer en levendigheid. Maak niet alleen gebruik van de aarde in je tuin, maar zoek bijvoorbeeld grote planten in verschillende manden en potten. Of zet bijvoorbeeld een rekje tegen de muur met een paar leuke plantenbakjes.

Hangstoelen

Waar vroeger de hangmatten helemaal hip en happening waren, zijn tegenwoordig de hangstoelen niet meer weg te denken. Een hangstoel zorgt voor een authentieke sfeer in je tuin, zonder al te veel ruimte in te nemen. Zelfs in kleine tuinen misstaat een hangstoel niet, en het dient ook nog eens als echte eyecatcher!

Sfeerverlichting

Wat brengt nog meer sfeer met zich mee dan kneuterige lampjes? Met de juiste lampjes breng je heel simpel meer gezelligheid in je tuin en wordt het zelfs ’s avonds gezellig. Zo kan je lekker ontspannen een boek lezen, of juist met je vriend(in) even knus in het donker in de tuin zitten. Kies voor lampjes met een warme verlichting voor de beste vibe.

Zithoek (met heel veel kussens)

Om echt goed te ontspannen en je even lekker weg te kunnen trekken heb je natuurlijk wel een plek nodig waar je goed kunt zitten. Schaf een mooie loungeset aan, koop een heleboel mooie kussens en een paar fluffy dekentjes en dan kan je zelfs in de wintertijd heerlijk comfy genieten van je tuin.

Sfeervol prieeltje

Een prieeltje is de oplossing voor bijna alle weersomstandigheden. Naast dat het Als het te warm wordt kun je in de schaduw schuilen tegen de zon, en als het regent zit je lekker droog. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de VidaXL partytenten, daar zit voor elke tuin wel iets bij zodat jij dit voorjaar en deze zomer lekker beschermd in je tuin kan zitten.

Mooi hekwerk

Privacy is belangrijk als jij rustig in je tuin wil zitten zonder glurende buren. Dat kan bijvoorbeeld met een houten schutting. Je kunt ook een mooi tuinhek rondom je tuin plaatsen zodat je toch de ruimte afbakent, maar dan wel in jouw eigen stijl.

Buitenschilderij

Kunst geeft jouw optrekje meer persoonlijkheid en geeft de tuin nét dat beetje extra waar je naar op zoek bent. Kies een mooi kunstwerk dat bij jou past, maar zorg er wel voor dat het tegen regen en zon kan. Hang het bijvoorbeeld op een kale muur om het geheel bij elkaar te laten komen.

Trek je interieur door

Je thuis voelen is vaak een heel belangrijke voorwaarde om je echt goed te kunnen ontspannen. Zorg er daarom voor dat je de stijl die je binnen in je huis hebt buitenshuis ook terug laat komen. Zo wordt het één geheel van binnen naar buiten. Dan is het enige wat je nog te doen staat: compleet relaxen!

Lees ook: Ah ha! Dus zo deel je een koelkast goed in