Zo krijg je een sfeervol tuintje

Wonen door Angel

Het is heerlijk om in je eigen tuin te zitten, vooral in de zomeravonden. Een partytent, een handig tafeltje én gezellige verlichting maakt je tuintje extra vrolijk en sfeervol. Zo zijn er nog meer kleine dingetjes om je tuin mee op te vrolijken.

tuin sfeervol sfeerlampen

Lees ook: Deze buitenplanten fleuren jouw tuin direct op

1. Kaarsjes

Kaarsen voegen echt een sfeertje toe aan de ruimte. Zo kun je kiezen uit bepaalde geurtjes, maar ook kleurtjes. Zoals rood voor een spannende, intieme sfeer of juist een pastelkleurtje tijdens een vrolijke zomernacht. Ook speelt de vorm een rol. Je kunt bijvoorbeeld een bijzonder sierkaarsje kiezen of gewoon een vierkante of een ronde. Én niet te vergeten: waxinelichtjes zijn ook een optie. Denk aan een warme of juist een wat kouder tintje. Plus, je kunt ook vrolijke houdertjes kiezen. Hier knapt je tuin al enorm van op.

sfeervol

2. Loungeset of tuinstoeltjes

Een loungeset is niet te missen in een sfeervolle tuin. Wil je een opvallende kleur? Of juist een set die helemaal bij het thema van je tuin past? Ook kun je kiezen voor aparte stoeltjes, of een hoekbankje. Zodra je nieuwe loungeset of tuinstoelen in je tuin staan, wil je straks niet meer naar binnen. Cosy!

sfeervol tuin

3. Verlichting

Eigenlijk misschien wel het belangrijkste: de tuinverlichting. Het is enorm handig en draagt zeker een rol bij de sfeer van de tuin. Er is in ieder geval heel veel keuze voor een vrolijke summerproof tuin. Zo kun je voor een buiten wandlamp kiezen, een oplaadbare tafellamp, een prikspot of een moderne inbouwspot. Je kunt deze allemaal in bepaalde categorieën vinden, zoals solar tuinverlichting, de usual tuinverlichting en sensor buitenlampen.

sfeervol

4. Planten

Last but not least, de planten! Je geeft je tuin een kleurrijke boost met gezellige plantjes. Je kunt bijvoorbeeld een rijtje met bloemetjes planten, een (nep) plantje op je tuintafel zetten of een klimop aanschaffen. Of je plantje nou nep of echt is, het geeft een gezellige vibe aan je tuin.

sfeervol

Lees ook: 10x inspiratie voor een zomers balkon